En Sıcak Konular

'Akaryatık istasyonları, vergi dairesi oldu'

8 Şubat 2011 20:59 tsi
TBMM Genel Kurulunda, CHP ve AK Parti'nin grup önerileri ele alındı.

TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin akaryakıt fiyatlarıyla ilgili araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi ele alındı.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Türkiye'de akaryakıt fiyatlarının astronomik derecede yüksek olduğunu ifade etti.

Avrupa ve dünyada en yüksek benzin ve motorinin Türkiye'de satıldığını belirten Özyürek, ''Bunun temel nedeni sayın Ali Babacan'ın bir konuşmasında açık yüreklilikle itiraf ettiği gibi 'biz doğrudan gelir vergilerini yeteri kadar tahsil edemediğimiz için dolaylı vergilere yüklenmek zorundayız' demecinde yatmaktadır'' dedi.

Akaryakıt istasyonlarının ''vergi dairesi haline geldiğini'' ifade eden Özyürek, ''Türkiye'de akaryakıtın pahalı olmasının temel nedeni verginin yüksekliğidir. Çare vergilerden indirim yapılmasıdır'' diye konuştu.

AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, akaryakıt üzerindeki vergi yükünün 2000'li yılların başında yüzde 70 iken şimdi yüzde 66'lara düştüğünü kaydetti.

CHP'nin önerisi reddedildi.

CHP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, temel kanun olarak görüşülen ''Torba Kanun''un arasına başka bir kanunun görüşülmesine ilişkin teklifi içeren önerinin getirilemeyeceğini savundu ve başkanlık divanının tutumu hakkında usul tartışması açtı. İçli, bunun İçtüzük ve Anayasa'ya aykırı olduğunu ileri sürdü.

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, önerilerinde İçtüzük ihlalinin kesinlikle söz konusu olmadığını belirterek, ''Genel Kurul gündemine hakimdir'' dedi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, angaryanın insanlık suçu olduğunu belirterek, ''Tekrar aday olacağım diye sağlığınızı yitireceksiniz'' diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, tutumunda bir değişiklik olmadığını söyledi.

Daha sonra AK Parti'nin Genel Kurul çalışma programını belirleyen grup önerisi ele alındı.

AK Parti Grup Başkanvekili Kılıç, büyük ihtimalle 12 Haziran'da milletvekili seçimlerinin gerçekleştirileceğini belirterek, seçimlerden önce verimli olarak kullanılabilecek 1-1,5 ay gibi zaman olduğunu kaydetti. Kılıç, ''Çıkması gereken kanun tekliflerini bu sürece sıkıştırmak mecburiyetindeyiz'' dedi.

-KIBRIS TARTIŞMASI-

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, ''Kıbrıs, kimsenin arka bahçesi olmamalıdır. Kıbrıs'ta bir irade varsa o iradeye hepimizin saygı duyması gereklidir. Kıbrıs'a babanızın çiftliğinden bir şey vermiyorsunuz'' diye konuştu.

Sakık, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in KKTC'ye ''kumarhane açmaya gittiğini'' savundu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bugün ''Torba Yasa''nın görüşüleceğini, bununla ilgili önergeler hazırladıklarını ve konuşmacıları belirlediklerini ifade ederek, ''Bu kadar nezaketsiz, millet iradesini yok sayan bu anlayışı kınıyoruz'' dedi.

Vural, TBMM'ye ziyaretçi yasağı uygulamasını da eleştirerek, konunun Başkanlık Divanında ele alınmasını istedi. Vural, ''Milletvekillerini seçmenlerinden kopartıyorsunuz'' diye konuştu.

Sakık'ın konuşması üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, ''KKTC'de eline Türk bayrağını, KKTC'nin bayrağını almadan Kıbrıs Rum kesimini simgeleyen bayrakla meydana inenlere bu kadar kuvvetli bir üslupla sahip çıkmanızı yadırgamadım'' dedi.

Kılıç, Cemil Çiçek'in KKTC'ye kumarhane değil beş yıldızı otel açılışı yapmaya gittiğini kaydetti.

AK Parti'nin grup önerisi kabul edildi.

-''VİCDANSIZLIK''-

Genel Kurulda, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin gündeme alınması da görüşüldü.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, parlamentonun kuşatıldığını öne sürerek, ''Bir yandan Genelkurmay, diğer yandan Hava Kuvvetleri, diğer yandan Jandarma, yetmiyor İçişleri Bakanlığından polis birlikleri. Bu da yetmiyor, Ayrancı tarafına da Muhafız Alayı koymuşlar. Gel burada düşünce üret. Bu kadar korkunun kuşattığı bir yerde, düşünce üretilmez'' diye konuştu. Sakık, siyasetçinin, askerin kışlasından rant elde etmemesi gerektiğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''Darbe olursa, tankın üzerine ilk ben çıkacağım'' dediğini ancak yardımcısının ''Ordu kartondan kaplanmış'' açıklamasında bulunduğunu belirten Sakık, ''Halen ordudan medet umanlar, halkın iradesini yok etmek isteyenler, Genel Başkanı, partisine rağmen böyle düşünenler var'' görüşünü dile getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise yerinden söz alarak darbelerden çok çekmiş bir parti olduklarını kaydederek, ''Darbeler bizi kapatmış, CHP'nin yöneticileri zorunlu ikamete tabi tutulduğunda sizin Genel Başkanınız İETT'de bisküvi satıyordu. Darbelerden en büyük acıyı çeken kesimiz, işkence gören, hapse atılan, idam edilenler bizim arkadaşlarımız. CHP'nin darbeci olarak anılması, haksızlık, vicdansızlık, tarih bilmezliktir''dedi.



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,702 µs