En Sıcak Konular

F.Bahçe'den ligden çekilme sinyali

0 0 0000 00:00 tsi
F.Bahçe'den ligden çekilme sinyali F.Bahçe resmi internet sitesinde Beşiktaş derbisinde yaşananları sert bir dille kınadı. Sarı-lacivertliler, " Senaryolara asla figüran olmayacağız" şeklinde açıklama yaptı ve ekledi: 

F.Bahçe Kulübü resmi internet sitesinde Beşiktaş derbisinde yaşananları sert bir dille kınadı ve " Senaryolara asla figüran olmayacağız" şeklinde açıklama yaptı.

Fenerbahçe Kulübü, Fortis Türkiye Kupası yarı finalinde dün Beşiktaş'la yapılan rövanş maçının hakemi Selçuk Dereli ve Futbol Federasyonu'na yönelik eleştirilerini sürdürürken, yapılan açıklamada, ''Dün gece yaşadığımız olayı basit hakem hatası olarak görmek, en hafifinden safdilliktir'' denildi.

Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada aynen şu şekilde:

Dün gece tüm spor kamuoyunun gözleri önünde cereyan eden ve futbol takımımız aleyhine hakem hatalarının ön plana çıktığı bir maçın ardından takımımız Türkiye Kupası'na veda etmiştir. Bir sezon boyunca harcanan emeğin ve futbol takımımıza yapılan milyonlarca dolarlık yatırımın heba olduğu maçın ardından, TFF'nin bugün yaptığı açıklamasında hamaset dolu sözlerle popülist mesajlarla dolu ifadeleri son derece ilginçtir.

TFF, açıklamasında dünyanın her yerinde gergin maçlarda hakem hataları olma olasılığı olduğunu, Fenerbahçe – BJK maçında da hakemin hatalar yapmış olabileceğini ifade etmektedir. Tüm futbol otoriteleri maçın hakemi Selçuk Dereli'nin futbol takımımız aleyhine maç sonucuna etki eden hatalar yaptığını kabul ederken, açıklamasından anladığımız kadarı ile federasyon da hatalar vardır düşüncesini paylaşmaktadır, ancak bu paylaşım kulübümüzün Fortis Türkiye Kupası'ndan elenmiş olmasını ne şekilde telafi edilebilecektir? Taraftarların tribünde, yöneticilerin görevleri başında, sporcuların sahada verdikleri heba olmuş emeğin karşılığı ne olacaktır?

Hakemin hata yapması futbolun bir gerçeğidir. Ancak hakemin aynı müsabakada sürekli aynı takım aleyhine sonuca tesir eden sayısız hatalar yapmış olmasının hiçbir mantıksal izahı olamaz. Bu sebeple dün gece yaşadığımız olayı basit hakem hatası olarak kabul etmek en hafifinden safdilliliktir. Aynı hakemin geçen sezonun son maçında futbol takımımızın lig şampiyonluğuna mal olmuş hataları daha unutulmadan ve üstelik son derece formsuz olduğu bir dönemde kendisinin bu kez kupa yarı final maçına atanmış olmasının kabul edilebilir hiçbir gerekçesi mevcut değildir.

Haftalardır hakem atamalarındaki rahatsızlığımızı dile getirmemiş olmamıza ve rahatsızlığımızı dile getirdiğimiz söz konusu maçlarda takımımız aleyhine hakem hataları artık kanıksanan bir durum haline gelmesine rağmen, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaptığı yegane iş bu durumu dile getirenlere disiplin cezası vermekten öteye gitmemiştir. Manüplasyon düşüncesinin bu şekilde zihinlere kazındığı bir dönemde iddiaların köküne inip bunları sonlandırmak yerine, sadece bu iddiaları dile getirenlere disiplin cezası uygulayan federasyonun bugün ligin marka değerini hatırlamış olması, iddiaların yarattığı tahribat karşısında geçikmiş bir tespittir.

Bugün Türkiye Futbol Federasyonu'nun başında bulunan yöneticiler, tesadüf ile izahı mümkün olmayan, gerçekleşmesi milyonda bir seviyesinde bulunan ihtimalleri, kamuoyunda da ifade edildiği gibi, önceden yüzde yüz oranında tahmin edilerek gerçekleşmesini sadece seyretmektedir. Yapanın yanına kar kaldığı, hata yapanın ödüllendirildiği bir ortamda adaletten ve tarafsızlıktan söz etmek mümkün değildir. Bugüne kadar futbol takımımızın en önemli maçlarında hata sınırını aşan yönetimler gösteren hakemlerin dinlendirilmek yerine ödüllendirerek en önemli pozisyonlara getirildiği gerçeği karşısında TFF'nin üzerine düşeni yapmak bir yana var olan kronik kaosun üremesine sebep olduğu tartışmasızdır.

Bu durum karşısında 100 yıllık şerefli tarihi olan kulübümüz milyonlarca taraftarını keder ve elem içine sokan önceden yazılmış bir senaryonun figüranı asla olmayacaktır. Kulüp yönetimimiz taraftarından ve camiasından güçlü bir şekilde gelen ligden çekilme düşüncesi dahil bütün ihtimalleri değerlendirmekte ve paydaşları ile yoğun bir şekilde istişare etmektedir.

Fenerbahçe Spor Kulübü



Bu haber 289 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,115 µs