En Sıcak Konular

Süheyl Batum'a tepkiler dinmiyor!

8 Şubat 2011 15:11 tsi
Hukukçular Birliği Vakfı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un sözlerine tepki gösterdi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un Zonguldak'ta, asker için kullandığı ''Meğer kağıttan kaplanmış'' ifadesine tepkiler dinmek bilmiyor...

Sivil toplum örgütleri ve siyasi liderler de Batum'a olan tepkilerini dile getirmeyi sürdürüyorlar...

İşte Batum'a gelen o tepkiler:

SENİN HER YERİN HUKUKÇU OLSA NE YAZAR?

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında CHP'li Batum'un sözlerini eleştirdi.

Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, isim vermeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un sözlerini eleştirdi. ''Bakıyorsunuz, sıfatı Anayasa hukukçusu olan bir kişi çıkıyor; garip garip şeyler ediyor. Senin her yerin Anayasa hukukçusu olsa ne yazar'' diyen Erdoğan, bu tür kişilerin akademisyen ve hukukçu olamayacağını ifade etti.

BİR TEPKİ DE BAHÇELİ'DEN...

Batum'un sözlerine bir tepki de MHP Lideri Bahçeli'den geldi...

İşte Bahçeli'nin o açıklamaları:

Türk siyaseti bu iki seviye yoksunu ve istismarcı partiden yorulmuştur ve oynanan karşılıklı oyundan dolayı tahrip olmuştur. Son olarak CHP'nin bir genel başkan yardımcısının sözleri bu çerçevede son örneği teşkil etmiştir. Söz konusu CHP yöneticisinin 'Koca bir askeri yıktılar, meğer kağıttan kaplanmış, biz bunu asker zannetmişiz' sözleri, talihsiz olduğu kadar, şuurunu kaybeden bir siyasetçinin hezeyanlarından başka bir anlama gelmemektedir. Tavsiyemiz, bu CHP'li yöneticinin askerden ne beklediğini açıklıkla ortaya koyması; demokrasinin ve sandığın erdemine inanmıyorsa bundan sonra siyaset yapıp yapmama konusunda kendisini bir kez daha gözden geçirmesidir."

"TSK kağıttan kaplan değil, binlerce yıllık geçmişiyle Türk milletinin en güçlü kudretlerinden birisidir" diyen Bahçeli, "Bunu anlamayan ve seviyesi yerlerde sürünen siyasetlerine kaldıraç olarak askeri kullanmayı amaçlayanlar hedeflerine asla ulaşamayacaklardır. İzledikleri çarpık siyasetleri için askerden medet uman, destek bekleyen ve demokratik siyasi yönetimlerin vesayet altında olmasını içten içe dileyen siyasi zihniyetler, her fırsatta demokrasinin yıldırımlarıyla çarpılacaklardır. Beklentimiz hem CHP'nin hem de AKP'nin elini TSK'dan bir an önce çekmeleri ve siyasetin içine sokmaktan vazgeçmeleridir" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU DA YORUM GETİRDİ...

Batum'a diğer siyasi parti liderlerinin dışında kendi partisinden de tepki geldi. Yine partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Batum'un sözleriyle ilgili konuştu. CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Her kurum eleştirilebilir, ordu da eleştirilebilir... Ama önceki genel başkanımızın söylediği çok güzel bir söz var: Orduyu eleştirmek, ancak CHP Genel Başkanı katında olur'' dedi.

“TSK, MİLLETİN ORDUSUDUR, CHP’NİN GÜVENLİK ŞİRKETİ DEĞİLDİR”

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, ‘kağıttan siyasetçilerin’ askeri tahrik etmek istediğini söyleyerek Batum'a olan tepkisini dile getirdi.

“TSK, milletin ordusudur, CHP’nin güvenlik şirketi değildir” diyen Özgenç, “Bu cuntacı zihniyetin arzusu halka rağmen ordu darbe yapsın, iktidarı gümüş tepside kendilerine versin. Bu tür tahrik edici söylemlerin Tunus ve Mısır'da meydana gelen halk ayaklanması zamanında dillendirilmesi manidardır. Aslında orduya kızıp hezeyanlarını duşa vurmalarının sebebi Ordu+CHP=İktidar formülünün artık tutmuyor olması. Seçimle iş başına gelemeyenler istiyorlar ki anti demokratik bir müdahale ile kendilerine siyasi rant kapısı açılabilmesi için yanıp tutuşuyorlar. Halka hiç bir politika sunmayan, umut vermeyen CHP'nin yöneticilerinin bu tür söylem içersinde olmaları da seçimden umutlu olmadıkları anlaşılıyor.” ifadelerini kullandı. Bu tür çıkışlarla askerin dolduruşa getirilmek istendiğini belirten Özgenç, “Aklı sıra orduyu art niyetlerine alet etmek istiyorlar. Asker darbeci olursa iyi, demokrat olursa kağıttan kaplan. Siyasi söylemlerinde iktidara geliyoruz diyenlerin bu telaşı niye’ TSK'yı niye arkanızda görmek istiyorsunuz? Yoksa seçimden umudunuzu yitirdiniz mi?” diye sordu.

DÜŞÜNDÜRÜCÜ VE DEHŞET VERİCİ

Hukukçular Birliği Vakfı da CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un, Zonguldak'ta, asker için kullandığı ''Meğer kağıttan kaplanmış'' ifadesiyle ''darbe istediğini'' öne sürdü. Vakfın açıklamasında, ''Temel hak ve hürriyetlerin bilimini okumuş ve bu alanda kariyer yapmış Batum'un darbe istemesinin çok düşündürücü ve dehşet verici olduğunu'' savunuldu.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, Batum'un, kullandığı ifadeyle Türkiye'nin silahlı gücünü aşağıladığı, askeri siyasal alana ve dolayısıyla vatandaşların bütün hayatını etkileyecek bir müdahale yapmaya davet ve tahrik ettiği ileri sürüldü.

''Temel hak ve hürriyetlerin bilimini okumuş ve bu alanda kariyer yapmış bir şahsın, darbe istemesi gerçekten çok düşündürücü ve hatta dehşet vericidir'' ifadesine yer verilen açıklamada, ''Askerin gerçek bir kaplan olmasını istemenin, kaplanın saldırma ve parçalama özelliğinin, kendi düşüncelerini benimsemeyen yurttaşlara karşı kullanılarak, aynı yöntemle ortadan kaldırılmasını arzulamak anlamına geldiği'' iddia edildi.

AJANSLAR

 



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,229 µs