En Sıcak Konular

Günün kazananı: Uzan!

0 0 0000 00:00 tsi
Günün kazananı: Uzan! Aslında bu günün iki kazanını var. Biri Erkan Mumcu, diğeri ise Cem Uzan… Fakat Uzan’ın manşete çıkmasının daha farklı bir nedeni bulunuyor… O neden son saatlere sıkıştırılmayan, bir-iki gün önceden ‘yerine getirilen’ bir tut

Erkan Mumcu yarım “artı” ile doldurdu 26 Nisan tarihli karnesini. Eski bir davayı, AKP’den ayrılışının nedenini bir türlü izah edemediği, bunun da içinde ukte kaldığı nedenleri, üstelik AKP’nin üzerinden ispat etti.

“Yalvararak istediğim demokratik reformları yapmayanlar, şimdi oylamaya girme karşılığı politik rüşvet veriyorlar” imasında bulunarak “duruşunu” bozmadı. DYP ile birlikte hareket ettiği için bu kararı verdiği görüntüsünün yanından bile geçmedi.

Ve bunları siyasi bir şov yaparak gayet belagatlı bir şekilde tüm TV kanallarından halka anlatarak prim yaptı. Davranışı demokratik midir, değil midir, oylamaya katılmamak milli iradeye ters midir soruları rezervde kalmak kaydıyla.... 

İyi de Uzan ne yaptı?

Aslında bu günün gelişmeleri içinde Uzan yaptığı birşeyle prim kazanmadı. Konjonktür bir iki gün önceki tutumuyla ona yaradı.

Söylemlerini veya reklamlarını beğenin beğenmeyin, herkesin üzerine “yığıldığı”, CHP dahil tüm partilerin kapısını açtığı ama destek vermediği, günümüz siyasi hayatının en önemli siyasi figürünü “kabul etmedi!”

İktidarın ikinci en güçlü adamını ayağına getiren lider görüntüsü vermeyi, üstelik buna en ihtiyaç duyduğu anlardan birinde, “zaman kaybı” olur diyerek ters yüz etti.

Böylece reklamlarında ve iki cümlelik söylevlerinde çizdiği “o-la-cak” profilli karizmasını bozmadı. Kendisine sempati besleyenlere “helal olsun, bak hiçbir şey istemedi, yüzlerine bile bakmadı” dedirtti.

Özellikle yükselen yeni milleyetçiliğin tabanında “bu kadar işte” dedirten primin kaymağını yedi.



Bu haber 297 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,781 µs