En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan açıklamalar

8 Şubat 2011 14:03 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grubunda gündeme ilişkin konuları değerlendiriyor...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grubunda gündeme ilişkin konuları değerlendiriyor...

OSTİM

Aslında her konuşmada güzel mesajlar vermek isteriz ama bizim ülkemizde iyi şeyler olmuyor. Bunlardan birisi Ostim'de ve Antalya'da yaşanan patlamalar. 22 yurttaşımız yaşamını yitirdi. Sonuç şu, ne kadar üzülsek de ateş düştüğü yeri yakıyor. Ölenlerin ailerine başsağlığı diliyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Umarız kısa sürede düzelirler ve işlerinin başına dönerler...

Ama şu çok öenmli, patlama oldu... Her yetkili bir başkasını suçluyor. Bu işin sorumlusu kim? Belediyeye bakıyorsunuz, onlar birilerini suçluyorlar? Kim yaptı bunu? Aynı olay Davutpaşa'da da olmuştu... Pek çok aile hala mağdur... Orada ölenler bizim insaımız değilmiydi?

Oysa hukuk devleti dediğimiz bir kavram var... Hukuk devletinde her yurttaşın sorumluluğu var... Ama her siyasetçinin de sorumluluğu vardır. Hükümetten yetkili bir bakan diyor ki, 'Hiç mi onların kabahati yok, kayıt dışı çalışıyorlar' E peki senin görevin ne?

Ve geldiğimiz nokta şu, iş kazalarında Avrupa'da birinciyiz... Dünyada da üçüncüyüz... Sadece 2009'da 101'i madende olmak izere 1177 yurttaşımız hayatını kaybetti. Türkiye'de insan hayatı bu kadar ucuz mu? Batılı nasıl yapıyor? Denetimini alıyor ve iş kazaları olmuyor?

Buradan tabi bir şeye daha seslenmek isteriz. Bunların yerine getirmek sendikaların da görevi... Onlar da iş kazalarına karşı önlem alınmasını söylemeli? Koltuklarında oturmamalı, biraz çıkıp dünyaya bakmalılar. Efendim neymiş ölen işçilerimiz için saygı duruşunda bulunacakmışız? Bulunalım ama, saygı duruşuyla bitmez ki bu iş?

CUMARTESİ ANNELERİ

Geçen hafta ilginç bir olay oldu. Sayın Başbakan cumartesi annelerini kabul etti. Sayın Başbakan'ı yürekten kutluyorum. Tam 366 haftadır c.tesi anneleri eylem yapıyordu... Faili meçhulleri açığa kavuşturalım diyorlardı. Sayın Başbakan daha önce cumartesi anneleri için şunu söylemişti, 'Ne yaptıklarını bilmiyorum, ama cumartesi anneleri birileri tarafından kullanılıyor'... Eğer hak aramak birileri tarafından kullanılmaksa bravo! Ama herşeye rağmen Sayın başbakan kabul etti. Şimdi Başbakan samimi mi değil mi test edeceğiz.

Faili meçhullerle ilgili Meclis'te araştırma komisyonu kurun demiş cumartesi anneleri. Başbakan da 'Diğer partiler de bize destek vermeli' demiş... Faili meçhullerle ilgili olayın araştırılması için Sayın Başbakan önerge vermeye hazır mı? E biz daha önce önerge verdik. AKP grubu reddetti.

Sayın Başbakan'a açık çağrıda bulunuyorum. Sen eğer faili meçhullerin ortaya çıkmasını istiyorsan, CHP'nin verdiği önergelere 'Evet' de. Biz onu kabul etmeyiz diyorsanız... Önergeyi siz verin biz kabul edeceğiz... Bak biz ne kadar namuslu davranıyoruz. Sen de davran bakalım. Öyle çıkacaksın, Cumartesi annelerine bunu söyleyeceksin, arkası gelmeyecek.

12 Eylül acılarını çekenlerin acısını nasıl sömürdüysen, Cumartesi annerlerinin de acılarını sömürüyorsun. CHP olarak biz onların yanında olacağız.

MISIR'DA İSYAN

Tunus'ta başladı, genç bir üniversiteyi bitiren kişi, işportacılık yapıyor, dayanamadı ve kendisini yaktı. Olaylar başladı... Mısır'da da aynı durum oldu... Olayları herkes yakından izliyor. Mısır'daki olaylara hiç bir devletin ilgisiz kalması düşünülemez.

Mısır'ı düşünenler, olaylardan sonrasını düşünüyor... Kim gelecek? Ne olacak? Bunun araştırmasını yapıyor.

Münih'e gittik, orada da Mısır'ın önemini vurguladılar ve tartıştılar. 47 yıllık güvenlik konferansında ilk kez CHP'den bir genel başkan çıktı ve izlenimlerini anlattı. Ama Sayın Başbakan ne yaptı? Fincancı dükkanına giren fil gibi ortalığı darmadağın etti. Ne olmuş? Efendim biz oradaki olayları zleyeceğiz ama tribünden seyredeceğiz. Nerde Başbakan? Sahaya indi mi? Biz doğrudan doğruya Mısır hükümetini hedef aldık. Onlar da oturdular Türkiye hükümetini eleştirdiler. Dış politikada br hatanın fatrası kolay kolay giderilmez. Biz mIsırla ilgili olayları daha insancıl değerlendirseydik, özel temsilcilerimizle düşüncelerimizi anlatsaydık ne olurdu? Yapmadık biz bunu? Beyefendi sahaya inecek... Bu söylemde kaldı... Sen hep tribünde kalacaksın...

KIBRIS PANKART

Sayın Başbakan'ın dış politikada ikinci gafı Kıbrısla oldu. kıbrıs, onların bağımsızlığına kavuşmaları için şehit verdiğimiz bir ülke... Biz bütün bunları düşünerek Kıbrıs'a özel ilgi gösteriyoruz. Onların demokrasi bizden daha fazla gelişmiş... Biz de memurların grev hakkı yok, onların var... Bir üniversite ülkesi haline dönmüş orası...

Böyle bir yerde Sayın Başbakan, pankart kaldıranlarla ilgili tüm Kıbrıs halkını hedef alarak 'Besleme' sözcüğünü kullanıyor. Bunun altından nasıl kalkar bilmiyorum? İlk kez bir Başbakan, yabancı bir ülke vatandaşına 'Besleme' sözcüğünü kullanmıştır. Daha da ileri gitmiştir... 'Çağıracağım onları konuşacağım'... Yani hesap soracak...



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,003 µs