En Sıcak Konular

Rumların ekmeğine yağ sürüldü

8 Şubat 2011 12:15 tsi
Rumların ekmeğine yağ sürüldü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında gündemle ilgili önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

OSTİM’DEKİ PATLAMA

Konuşmamın hemen başında geçtiğimiz hafta Ankara OSTİM'de meydana gelen iki ayrı iş yerinde, aynı zamanda Antalya’da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarına Allah sabır versin diyorum.

Geçtiğimiz hafta Ankara'da iki ayrı iş yerinde patlama oldu. Yaralanan 53 vatandaşımızın tedavileri ayakta yapıldı, biri ağır olmak üzere 12 yaralının tedavisi ise devam ediyor. İş sağlığı ve güvenliği konusunda yapılan tüm çalışmalara rağmen bu tür acı olaylara engel olabilmek tam anlamıyla mümkün değil.

Elbette Türkiye'nin neresi olursa olsun bu tür hadiselerin bir daha yaşanmaması için denetimleri sıklaştırıyor, tavizsiz şekilde eksiklerin üzerine gideriyoruz. Ama taktir edersiniz ki her an tüm iş yerlerini kontrol etmek mümkün değil. Bu nedenle işverenlerin önceden tedbirlerini almaları gerekiyor.

REKOR KIRDIK

2011 yılının ilk ayına ait iki önemli veriyi enflasyon ve dış ticaret verilerini sizlerle paylaşmak istiyorum. TÜİK rakamları yüzde 4.9 oranında arttı. Aylık bazdaki bu oran 1969 yılından bu yana en düşük enflasyon rakamıdır. Sadece Ocak ayında ihracatımız 9 milyar 615 milyon dolar oldu.

Güney doğu Anadolu Bölgesi’nde ihracatta rekor kırarak Ocak ayında 500 milyon dolara ulaştık. Geçen yıl ise bu rakam 346 milyon dolardı. Yüzde 45 oranında bir artış var. İhracat sıralamasında ilk sırayı Ortadoğu ülkeleri alırken, daha sonra Avrupa ve Afrika ülkeleri yer aldı.

Dün de 2010 yılı sanayi üretimi oranları açıklandı. Sanayi üretimi beklentinin çok üzerinde yüzde 17 oranında artış kaydetti. Bu sevindirici gelişmenin milletimize ekonomimize hayırlı olmasını diliyorum.

KKTC’DEKİ GÖSTERİLER

Bu arada KKTC’de 28 Ocakta yapılan bir gösteride sarf edilen sözler ve kullanılan pankartlar nedeniyle geçtiğimiz hafta bazı açıklamalar oldu. Söz konusu gösteride Kıbrıs davasından uzak bizzat Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin verdiği mücadeleyi küçümseyen, mücadele ruhunu zedeleyen bir tavır sergilendi.

RUMLARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜLDÜ

Açılan pankartlar sadece edep açısından yakışıksız değildir, aynı zamanda Kıbrıs Türkü’nün menfaatlerine zarar veren ve Rumların ekmeğine yağ süren bir olaydır. biz gereken uyarıları yaptık ancak muhalefetin her konuyu olduğu gibi anında istismar malzemesine dönüştürdüğünü görüyoruz.

Kıbrıs davası bu dönemde en güçlü şekilde savunulmuş, KKTC’nin eli bu dönemde güçlendirilmiş, uluslararası platformlarda daha güçlü bir hale gelmiştir. Kıbrıs mücadelesi hiçbir dönemde olmadığı kadar kararlı bir şekilde ortaya konmuştur. Hiç kimse Kıbrıs mücadelesini kendi küçük hesaplarına alet etmesin.

MUHALEFET BİZİMLE YARIŞA GİREMEZ

Bizimle muhalefet bu konuda yarış edemez. Bugüne kadar Kıbrıs davası için hiçbir adım atmayanların bu konuda ter dökmeyenlerin Kıbrıs’ı kendi davası olarak görmeyenlerin şimdi çıkıp bu davayı hatırlamalarını milletimize havale ediyorum. Çözüm için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kıbrıs davasına değil, ayak oyunlarına hizmet eden herkesin karşısında olacağız.



Bu haber 927 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,283 µs