En Sıcak Konular

Balyoz davasında 10. duruşma

8 Şubat 2011 11:26 tsi
196 sanıklı Balyoz davasının 10. duruşması başladı...

'Balyoz Planı'' iddialarıyla ilgili eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 196 sanıklı davanın 10. duruşması başladı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan duruşmaya Halil İbrahim Fırtına, Özden Örnek, Feyyaz Öğütcü ile ''Ergenekon'' davalarının tutuklu sanığı Mehmet Fikri Karadağ, Cengiz Köylü ve başka suçtan Diyarbakır Cezaevinde tutuklu bulunan eski Kayseri Jandarma Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz'ün de aralarında bulunduğu 162 sanık katıldı.

''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasının tutuklu sanığı Albay Dursun Çiçek, Çetin Doğan ve Kadir Sağdıç'ın da aralarında bulunduğu 34 sanık ise duruşmaya gelmedi.

Duruşma, TRT spikerleri Hakan Kıra ve Ömer Ersöz tarafından iddianamenin 778. sayfasından itibaren okunmasıyla devam ediyor.

YAZIM YANLIŞLARI DÜZELTİLEN BELGELER

Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğinden gönderilen yazıda, Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünde yapılan aramada el konulan delillere ilişkin hazırlanan tespit tutanağındaki sehven yapıldığı belirtilen yanlışların düzeltildiği belirtilerek, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yeni düzenlenen tespit tutanağına yer verildi.

Bu tutanağa göre, savcılığa gönderilen 43 klasörde sanıklar hakkında düzenlenmiş 196 adet tespit tutanağı olduğu, ''Balyoz Harekat Planı''nın genelini, ''Sakal'' ve ''Çarşaf'' eylem planlarını, ''Oraj'' ve ''Suga'' harekat planlarını, jandarma unsurlarının plan kapsamındaki istihbari faaliyetlerini konu alan 6 tespit tutanağı olmak üzere toplam 202 tutanak ve bu eklerle birlikte yaklaşık 800 sayfa belgenin yer aldığını belirtildi.

''Balyoz'' ve ''Oraj'' hava harekat planı başlıklı tutanağın 16 ve 17. sayfalarında incelenen ve plan kapsamında alışveriş merkezlerinin kontrolüne dair bilgileri içeren 5 No'lu diskteki gelenler/birleştir isimli klasör içindeki ''EK Ğ Lahika-4 CETV-A'' isimli belgenin teknik özellikleri verilirken sehven yanlışlık yapıldığı ifade edilen yazıda, belgenin 5 Şubat 2003 tarihinde Namık Sevinç isimli kullanıcı tarafından oluşturulduğu ve ''gsalkaya'' isimli kullanıcı tarafından 19 Şubat 2008'de son kez kaydedildiği şeklinde yazıldığı anlatıldı.

Yapılan inceleme üzerine son kez kaydeden kullanıcının ''gsalkaya'' olduğu, son kaydetme tarihinin ise 19 Şubat 2003 olduğunun görüldüğü anlatılan yazıda, ''gsalkaya'' isimli kullanıcı tarafından son kez kaydedilen belgenin Namık Sevinç isimli kullanıcı tarafından 18 Şubat 2003'te son kez kaydedilen belgeyle bütünlük ve uyum arz ettiği kaydedildi.

Bununla ilgili tutanakta yeni nitelikli onlarca belge incelendiği, aynı zamanda bu belgelerin ''Balyoz'' soruşturmasının önceki delilleri ile ilişkilerinin ortaya konulduğu vurgulanan yazıda, tutanakta incelenen yeni belgelerin tamamının birbirine yakın tarihli oldukları ve ''gsalkaya''  kullanıcı ismi ile son kez kaydedilen belgelerin kaydetme tarihinin 19 Şubat 2003 olduğunun görüldüğü kaydedildi.

Yazıda, belgelerin teknik özellikleri verilirken de tamamen orijinal özelliklere sadık kalınarak objektif bakış açısı ile incelendiği, bir belgenin yıl kısmında 2003 yerine 2008 yazılmasının sehven yapılmış bir yanlışlık olduğu ifade edildi. (AA)

 



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,189 µs