En Sıcak Konular

PKK çocuklar üzerinden eylem yapıyor

8 Şubat 2011 11:00 tsi
Terör örgütleri, PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın yakalanma yıldönümü yaklaşırken sokakları karıştırmaya başladı.

Polis, daha önce de araç yakma suçlarına karıştığı öğrenilen 3 kişiyi bir otomobilin üzerine benzin dökerek yakmaya çalıştıkları sırada suçüstü yakaladı. Polisin uyarısı üzerine kaçan şüphelilerden birisi yakalanırken, diğeri kaçmayı başardı. Yakalanan şüphelilerden biri yaşı küçük olduğu için serbest bırakılırken diğer çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre Kürdistan Demokratik Topluluğu Türkiye Meclisi (KCK/ TM)'nin alt oluşumu olan Demokratik Yurtsever Gençilik Meclisi (DYG/M) tarafından terör örgütü lehine lastik yakma, yasadışı korsan gösteri yürüyüşü düzenleme ve araçlara molotoflu saldırılarda bulunma eylemlerini örgüt lideri Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1999 yılında yakalanışını bahane ederek sokak eylemlerini organize ederek son zamanlarda şiddet eylemlerine hız verdiği öğrenildi. Terör örgütüne yakın internet sitelerinde "Halkımızın bulunduğu her alanda adeta yaşamı dondurarak mahkeme sürecine dahil olunmalıdır ve sonuç alıcı eylemler gerçekleştirilmelidir" şeklindeki ifadelerin yansıması Şanlıurfa’da 4 ayrı yerde araç yakma olayıyla açığa çıktı.
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirildiği tarih olan 15 Şubat öncesi, yasa dışı gösteri ve araç yakma olaylarına karşı güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkardı. Çalışmalar kapsamında kentin ara sokaklarında da yaya olarak devriye görevi yapan polis, dün gece geç saatlerde Süleymaniye Mahallesi'nde ellerinde siyah poşet ile yürüyen 3 kişiyi durumundan şüphelenerek takibe aldı. Polis, Süleymaniye Mahallesi'nde park halindeki 63 NK 764 plakalı otomobilin üzerine ellerindeki poşette bulunan pet şişe içerisindeki benzini kaputu açıp benzinin bir kısmını oraya bir kısmını da ön lastiklere döken kişilere durması için uyarıda bulundu. Polisin uyarısı üzerine kaçmaya başlayan şüphelilerden 2'si, kovalamaca sonucu yakalandı. Gözaltına alınan ve daha önce de aynı suçtan haklarında işlem yapıldığı belirlenen şüphelilerden 20 yaşındaki Ferman F. Terörle Mücadele Şubesi'ne, lise öğrencisi olduğu saptanan 16 yaşındaki İ.Y. ise Çocuk Polisi Şubesi'ne götürüldü. Kaçan diğer kişinin ise yakalanması için çalışma başlatıldı.

Sorgulamaları tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ferman F. 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'kamu malına zarar vermek' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. İ.Y. ise 18 yaşından küçük olduğu için ifadesinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılarak, ailesine teslim edildi. Ferman F.’nin ailesi ise adliye kapısında çocuklarını bekledi. Şanlıurfa Harran Üniversitesi öğrencisi olan Ferman F.’nin ailesinin ise tarım işçisi olarak yılın mevsimine göre Karadeniz ve Akdeniz illerine çalışmaya gittikleri öğrenildi.
   
Tutuklanan Ferman F. Şanlıurfa Cezaevine götürülmek üzere adliyeden çıktığı sırada annesi sinir krizi geçirdi. Kürtçe ağıtlar yakan anne ve diğer akrabaları feryatlar eşliğinde polise doğru yürüdü. Zanlının annesi polis arabasına bindirilen oğluyla birlikte cezaevine gitmek istediğini söyleyerek zorla polis arabasına bindi. Acılı anneye yatıştırmakta zorlanan polisin yardımına zanlı yakınları yetişti. Yakınları tarafından yatıştırılan acılı anne daha sonra memleketi Diyarbakır’a döndü.

Alınan bilgilere göre PKK terör örgütü yanlısı oluşumları koordine ederek sivil itaatsizlik tarzı eylemlerin düzenlemek amacıyla ülke genelinde faaliyet yürüten KCK/ TM alt oluşumu olan DYG/M araç yakma benzeri eylemlerin çocuklar tarafından yapılmasını istiyor. Küçük yaştaki çocukların yasalar gereği serbest kalacağını bilen örgüt, özellikle 18 yaş altı çocukları tercih ediyor. Yasalarla korunan çocuklar, polis tarafından suçüstü yakalansa da Emniyet tarafından alınan ifadesinin ardından serbest bırakılıyor.

cihan



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,252 µs