En Sıcak Konular

'Bütün kadınlardan özür diliyorum'

8 Şubat 2011 10:53 tsi
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez neden özür diledi, 14 Şubatı nasıl yorumladı?

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den camilerde kadınlar için ayrılan bölümlerin kusurlarından ötürü ilginç bir açıklama geldi: "Bütün hanımefendilerden özür diliyorum"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, camilerde kadınlara ayrılan bölümlerden dolayı hanımlardan özür diledi. Görmez, geçmişe yönelik hizmet kusurlarının envanterini çıkarmaya çalıştıklarını açıklayarak, "Diyanet açısından özeleştiri yapmak için bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Geriye dönüp baktığımızda hizmet kusurlarımız içerisinde en başlara yerleştirebileceğimiz kadınlara yöneliktir. Camilerin en izbe yerlerinde namaz kılmalarını sağlamışız, bu bizim kusurumuz" diye konuştu. NTV'nin sorularını yanıtlayan Görmez, "BenDiyanetİşleri Başkanı olarak bütün hanımefendilerden, bütün kadınlardan özür diliyorum" dedi. Diyanet'ten gönüllü bir grubun öncelikle İstanbul'da bütün camileri gezmek suretiyle bayan mescitlerine özel durum tespiti yaptıklarını kaydeden Görmez, "Kadın ve cami konusunda yapılması gereken iyileştirmeler yapılacak ve bu daha sonraTürkiyegenelinde yaygınlaştırılacak" şeklinde konuştu.

Mehmet Görmez, her yıl Sevgililer Günü olarak kutlanan 14 Şubat tarihinin bu yıl aynı zamanda Mevlit Kandili'ne denk gelmesini "Ne güzel bir tesadüf veya tevafuk" ifadeleriyle yorumladı. Görmez, "Biz kendi kültürümüzde ve medeniyetimizde sevgili Peygamberimiz'e 'Sevgililer Sevgilisi' adını veriyoruz. Hem de bütün sevgilerin kaynağı yaratıcımıza olan sevgimizi de gösterir, böyle bakıyoruz. Bizim kültürümüzde Peygamberimiz'e çok farklı bir sevgimiz var. Dolayısıyla bu iki günün bu sene tesadüf etmesini bir güzellik olarak görüyorum. Biz hem hep birlikte 'Sevgililer Sevgilisi'nin doğum gününü kutlarız, mevlidi çok daha canlı yaşarız hem de 'Sevgililer Sevgilisi'nden aldığımız sevgiyi kendi sevgililerimize de en güzel şekilde ifade etmiş oluruz" şeklinde konuştu.

BAŞÖRTÜSÜNDE ÇÖZÜM

Başörtüsünün dünyadaki birçok medeniyet ve kültürde varolan bir giysi olduğunu belirten Görmez, "Türkiye'de 1960'lı yıllardan itibaren, yani 40 yıl boyunca, bizim millet olarak başörtüsünü değil ama başörtüsünün arkasındaki yorumlarımızı, anlamlarımızı, anlamlar dünyamızı tartışmaya açmamız, sürekli tartışmamızı bir zaman kaybı olarak görüyorum şahsen. Erkeğiyle kadınıyla, başını örteniyle örtmeyeniyle bu, herkesin sorunudur. Bunun, toplumsal barış içerisinde halledilmesi ve başörtüsünün toplumsal gerçekliğimizin bir parçası olarak kabul görmesi gerekiyor" diye konuştu.

yenişafak



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,433 µs