En Sıcak Konular

İlginç tesadüf

7 Şubat 2011 16:00 tsi
İlginç tesadüf ABD'nin yeni Bakü Büyükelçisi Matthew Bryza'nın gelişi ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın Bakü ziyareti çakıştı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan, Azerbaycan Milli Güvenlik Bakanı General Eldar Mahmudov'un resmi daveti üzerine geldiği Bakü'de temaslarda bulunuyor.
     Milli Güvenlik Bakanlığından yapılan açıklamada, MİT Müsteşarı Fidan ve beraberindeki heyetin dün başlayan ziyareti çerçevesinde, ilk olarak Azerbaycan'ın eski Cumhurbaşkanı merhum Haydar Aliyev'in ''Fahri Hıyaban'' da bulunan anıt mezarı ile ''Şehitler Hıyabanı''nda yer alan Türk ve Azeri şehitliğini ziyaret ettiği bildirildi.
     Anıt mezar ve şehitlik ziyaretlerinde Fidan'a, Azerbaycan Milli Güvenlik Bakanı General Mahmudov eşlik etti. Ziyaretlerden sonra, MİT Müsteşarı Fidan ve Milli Güvenlik Bakanı General Mahmudov bir görüşme yaptı.
     Mahmudov görüşmede, MİT Müsteşarı Fidan'ın müsteşar olarak ilk defa Azerbaycan'ı ziyaret ettiğini hatırlatarak, ziyaretin, iki ülke kurumları arasında işbirliğinin daha da yükseltilmesinde önemli rol oynayacağını ifade etti.
     Fidan-Mahmudov görüşmesinde, örgütlü suçlar, terörizm, uyuşturucu ile mücadele, göçmelik süreci gibi konuların ele alındığı belirtildi.
     Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından da kabul edilen Müsteşar Fidan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajlarını Cumhurbaşkanı Aliyev'e iletti.
     Fidan, müsteşar sıfatıyla Azerbaycan'a ilk defa ziyaret ettiğini, bu durumun kendisi için bir onur olduğunu ifade ederek, Bakü'de gördüğü büyük gelişmenin ve ilerlemenin kendisini mutlu ettiğini sözlerine ekledi.
     Aliyev ise görüşmede, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin dostluk ve kardeşlik prensipleri üzerine kurulduğunu belirterek, bütün alanlarda olduğu gibi güvenlik alanında da iki ülke arasındaki ilişkilerin hızlı bir şekilde ilerleyeceğine emin olduğunu söyledi.

A.A.



Bu haber 1,532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,815 µs