En Sıcak Konular

Şivan'ın Türkiye'ye gelmesine vesile olabilir

7 Şubat 2011 15:33 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Almanya'da Kürt sanatçı Şivan Perver ile yaptığı görüşmede gündeme gelen TRT 6 konserinin, sanatçının Türkiye'ye dönüşüne vesile olabileceğini söyledi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile konserin ekonomik açıdan gerçekleştirilebilir olup olmadığını konuşacağını belirten Arınç, konserin Perver hayranları ve etnik kökeni Kürt olan vatandaşla için iyi bir jest olacağını düşündüğünü söyledi. Görüşmede Perver ile dostça sohbet ettiklerini anlatan Arınç, Perver'in tüm kasetlerinden oluşan albümü, Başbakan Erdoğan'a iletilmek üzere kendisine verdiğini ifade etti.

Almanya'da çeşitli temaslarda bulanan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yurda dönüşünde İstanbul Atatürk Havalananından basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Almanya'da yaptığı görüşmeler hakkında bilgi veren Arınç, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Basın mensuplarının Şivan Perver ile görüşmesi hakkında detay istemesi üzerine Arınç, "Siz nereden duydunuz ?" şeklinde espri ile cevap verdi. Gazetecilerin "Burada gazetelerde manşet oldu" cevabı üzerine Arınç, Şivan Perver'in kendisini ziyaret etmek istediği haberinin ulaştığını ve bunu büyük bir memnuniyetle kabul ettiğini söyledi. Perver'in Avusturya Cumhurbaşkanı'ndan ödül alan çok önemli bir sanatçı olduğunu dile getiren Arınç, Şivan Perver'in iki arkadaşıyla birlikte geldiğini ve kaldığı otelde misafiri olduklarını belirterek, ,"Mili Birlik ve kardeşlik projesinden, Türkiye'den, demokratik açılımdan konuştuk. Konserlerinin nasıl gittiğini sordum. Paris'te yaşadığını, Köln'de de yine bir müzik vakfı kurduğunu söyledi." dedi.

Şivan Perver'in Türkiye'ye gelme noktasında çok istekli olduğunu ve büyük bir vatan hasretini ve Türkiye'ye büyük bir bağlılığı içinde olduğunu aktaran Arınç, "Hep Türkiye'den bahsettik çok duygulandı, gözleri yaşardı. 30 küsur seneden beri memleketinden ayrı yaşadığını söyledi. Memleketinden ayrı kalmanın Türkiye'de yıllar sonra ne kadar hüzün yaşattığını hepimiz biliyoruz. Allah kimseye memleketinden ayrılık vermesin. 'Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' diyor Mehmet Akif. " diye konuştu.

Şivan Perver'in Türkiye'ye dönmeyi düşündüğünü ancak bazı şartların olgunlaşmasını ve halkın bu konuyu daha iyi özümsemesini beklediğini söylediğini belirten Arınç, "Çok güzel bir sohbet oldu. Gecenin yarısıyda bir saat kadar birlikte olduk. Ben kendisine Türkiye'ye gelmesini, konserler vermesini hatta mümkünse TRT Şeş'te böyle bir konserin olup olmayacağını sordum. Onur duyacağını ifade etti. 'Gelme noktasında bir kararım yok. Ama buralarda bir konser verebilirsem TRT Şeş adına böyle bir katkım olursa bundan memnuniyet duyarım' dedi." şeklinde konuştu.

Perver'in arzu edilirse Türkiye'den Sezen Aksu yada Sertap Erener'e eşlik edebileceğini ifade ettiğini belirten Arınç, "Ben Türkçe söylerim, onlar da belki Kürtçe bir şarkı söylerler. Kasetlerini, CD'lerini hediye etti. Bu kasetlerden bir takımını bana verdi, bir takımını da Sayın Başbakan'a verilmek üzere bana tevdi ettiler. Kucaklaştık. Birlikte çayımızı içtik, sohbetimizi yaptık ve ayrıldık." ifadelerini kullandı.

Böyle bir konserin Avrupa'da iyi bir orkestra ile verilmesini çok prestijli bir toplantı olarak düşündüğünü söyleyen Arınç, bunun maddi imkanlarını TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile görüşeceğini dile getirdi. Arınç şöyle konuştu: "Bu Türkiye için de, Şivan içinde, Türkiye'deki onu sevenler adına da, etnik kökeni itibariyle Kürt yurttaşlarımız için de, kardeşlerimiz için de çok güzel bir jest olur diye düşünüyorum. Bu konser arkasından Şivan'ı Türkiye'de görmek gibi bir güzelliğe de vesile olabilir." dedi.

(CİHAN)



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,022 µs