En Sıcak Konular

Erdoğan'dan kesin talimat...

7 Şubat 2011 15:15 tsi
Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Soluk, Erdoğan'ın talimatı olduğunu belirterek, Ovit Tüneli yapımına bu sene içerisinde başlanabileceğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Habib Soluk, sondaj ve yer etüdü çalışmaları devam eden Ovit Tüneli yapımına bu sene içerisinde başlanabileceğini söyledi. Soluk, “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tünelin yapılması yönünde kesin talimatı var. Bu tünel başka bir bahara kalmayacak.” dedi.

Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Habib Soluk, Rize’de yapılan çalışmaları yerinde görmek amacıyla, beraberindeki heyet ile birlikte il merkezi, İyidere, Kalkandere, İkizdere ilçelerinde incelemelerde bulundu.
İncelemeler sonrası açıklama yapan Soluk, Rize’de yapımına başlanan eski ve yeni yol güzergâhlarının yakın bir tarihte tamamlanacağını ifade etti. Müsteşar Soluk, “Bizim hedefimiz bir turizm şehri olan Rize’yi eski veya yeni, ilçe, belde, köy ve yaylalarıyla velhasıl bütün mevcut ve yeni yollarla ağ gibi birbirine bağlayıp, her yere daha kısa zamanda ulaşım imkanlarını sağlamaktır.” diye konuştu.

Yıllardır yapılıp yapılmayacağı tartışılan, ancak son yıllardaki ciddi yatırımlar sonrası yapılması netlik kazanan Ovit Tüneli konusuna da açıklık getiren Soluk, “Vatandaşlarımız, ‘Ovit Tüneli başka bir bahara mı kalacak’ endişesi taşımasın. Tünelin yapılması konusunda Başbakanımızın bizlere kesin talimatı var.” şeklinde konuştu.
Yapılan incelemeler sırasında vatandaşların Ovit Tüneli’nin yapılmayacağı konusunda ciddi ümitsizlikleri olduğunu gözlemlediklerini dile getiren Soluk, şöyle dedi:

“Bu gördüğüm ümitsizlik beni çok üzdü. Ovit Tüneli Rize’den kuzeye inen en önemli akslarımızdan bir tanesidir. Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda Ovit Dağı’nın projelendirilmesi ile ilgili çalışmalarımız başladı. Proje ihalesi ve sondaj çalışmaları yapıldı. Şu anda Ovit tüneli ile ilgili uygulama projesini yapan firmaya verilen süre Ağustos ayı sonu itibari ile doluyor. Havalandırma ve ışıklandırma dahil tünelin uygulama projesi yakın tarihte Karayolları Genel Müdürlüğümüzün onayına gelecektir. Genel Müdürlüğümüz ve Bölge Müdürlüğümüzün vermiş olduğu bilgiye göre, Mayıs ayı ortalarında yolun düşey ve yatay uzunluklarının projesi, yetkili firma tarafından Genel Müdürlüğümüze teslim edilecektir. Teslim edildiğinde Mayıs ayı sonu veya Haziran ayı başlarında Ovit Tüneli'nin ihale hazırlıkları başlayacaktır.”

"OVİT’İN ARDINDAN KIRIK TÜNELİ YAPILACAK"

Bu yıl içerisinde inşasına başlanması beklenen tünelin özellikleri hakkında da bilgi veren Müsteşar Soluk, “Tünelimizin uzunluğu 14,7 kilometre olup, çift tüplü bir tünel olacaktır. İki gidiş iki geliş olarak hizmete girecektir. Tünele varmadan yapılan çığ tünellerimiz vardır. Bunların yapımı normal olarak devam etmektedir. İkizdere, İspir sınırına indiğimizde, Rize il sınırının bittiği yerde mesafemiz 44 kilometredir. Bunun 14,7 kilometresini tünelle geçeceğiz. Diğer kısımlar ise bağlantı yolları olacak. Sadece İspir’e inmekle kuzey ve güney aksımız sona ermiş olmayacak. İspir-Erzurum bağlantısını da sağlamamız gerekiyor. İspir-Erzurum arasında bin 200 kilometre uzunluğunda bir Kırık Tüneli'ni de projelendiriyoruz. Ovit Tüneli'nden sonra Kırık Tüneli de yapılarak, Erzurum ile Rize artık birbirine yılın 12 ayı kesintisiz olarak trafiğe açık olacaktır.” diye ifade etti.

Müsteşar Soluk’un incelemelerine; Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Kemal Yardımcı, Rize Milletvekili Dr. Lütfi Çırakoğlu, AK Parti Rize milletvekili aday adayı Hasan Karal, Karayolları Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil ve Karayolları Rize Şube Müdürü Ercan Çelik eşlik etti.

CİHAN

 



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,543 µs