En Sıcak Konular

Öğrencilerden YÖK Başkanı'na destek

7 Şubat 2011 14:36 tsi
YÖK Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı Sinan Kartal, başörtüsüne özgürlük konusunda YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ı desteklediklerini söyledi.

Üniversitede öğrenciler arasında giyimle ilgili problem yaşanmadığını belirten Kartal, "Cumhuriyet rejimi, bireylere özgürlüklerin teminatıdır. Cumhuriyetimizin sözde savunucusu olduğunu iddia edenler, öğrencileri eğitim hakkından mahrum ederek kendileriyle çelişiyor. Üniversitelerde başörtüsüne yönelik her türlü özgürlüğü sonuna kadar destekliyoruz." diye konuştu.

Kartal, sorunun artık yönetmelik ve yönergelerle değil Anayasa'da yapılacak değişikliklerle kökten çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan hakkında İstanbul Üniversitesi'ne gönderilen ve birçok üniversitede başörtüsü yasağının kaldırılmasına yol açan yazısı nedeniyle yapılan suç duyurusu üzerine verilen takipsizlik kararını kaldırmıştı.

Danıştay 2. Dairesi, Özcan hakkında soruşturmaya gerek olup olmadığına karar verecek. Ancak üniversite öğrencileri başörtüsüne özgürlük konusunda YÖK Başkanı Özcan'ı destekliyor. YÖK Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı Sinan Kartal, yaşanan başörtüsü sorununu çözüme ulaştırmak için gayret gösteren dönemde YÖK Başkanı Özcan'ı desteklediklerini söyledi.

Kartal, "Ülke genelinde somut bir çözüme kavuşması ve şimdiye kadar bu sebeple eğitim hakkından mahrum olan kişilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için yapılan bütün çalışmaların yanındayız." dedi.

Üniversitelerde yaşanan başörtüsü sorununun yıllardır ülke gündemini meşgul ettiğini belirten Konsey Başkanı Kartal, "Yıllardır ülke gündemini meşgul eden, birçok öğrencinin eğitim mahrumiyetine sebep olan başörtüsü sorunu konusunda siyasilerin çözüm gayretleriyle ümitlendik. Demokratik ve çağdaş oluşuyla övündüğümüz cumhuriyetimizin bu tür özgürlük karşıtı tartışmalar yaşaması dahi bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir. Biz öğrenciler farklı görüş, yaşayış ve de inançlara sahip olarak birbirimize sonsuz hoşgörü ve saygı çerçevesinde yaklaşıyoruz. Başörtüsüne çözüm oluşacakken çözümsüzlük üzerinden nemalanan, olayı siyasi rant haline getiren ya da kişisel hak ve özgürlükleri önemsemeyen kişilere 'artık yeter' diyoruz. Bizlerin ve toplumun talepleri doğrultusunda başörtüsü sorunun çözüme kavuşturan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum." diye konuştu.

CİHAN




Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,892 µs