En Sıcak Konular

4 ilde Hizbullah operasyonu

7 Şubat 2011 12:02 tsi
Diyarbakır, Batman, Mardin ve Şanlıurfa'da terör örgütü Hizbullah'a yönelik operasyonlar gerçekleştirildi...

Aralarında terör örgütü Hizbullah sanıklarından Cemal Tutar'ın kardeşi İrfan Tutar, Edip Gümüş'ün eniştesi Halef Yılmaz ve Mustazaf-Der Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Tonka'nın da bulunduğu 20'den fazla kişi gözaltına alındı.

Mustazaf-Der Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara, Diyarbakır, Mardin, Batman, Bitlis ve Şanlıurfa'da Mustazaf-Der ve Peygamber Sevdalıları Platformuna üye sivil toplum kuruluşlarına eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini söyledi.

Operasyonlarda, CMK'nın 102. maddesi kapsamında tahliye edilen Cemal Tutar'ın Ankara'da ikamet eden kardeşi İrfan Tutar'ın da gözaltına alınarak Diyarbakır'a getirildiğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

''Şu ana kadar aldığımız bilgilere göre, Edip Gümüş'ün eniştesi Halef Yılmaz, Mustazaf-Der Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Tonka ve Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerin başkan yönetici ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 20'nin üzerinde kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin gözaltına alınmasının amacı, Kutlu Doğum Haftası öncesi çalışmaların engellenmesi, akredite olan bazı sivil toplum kuruluşlarının önünün açılması ve diğer sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının engellenmesi, halk nezdinde onlara olan teveccühün kırılmasıdır. Bunu, bizim gibi sivil toplum kuruluşlarını terörist gibi gösterme çabaları olarak görüyoruz. Gözaltına alınma gerekçeleri arasında örgütün amacı doğrultusunda çalışmalar yapmak, telefon dinlemeleri, hatta Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıyı kınama mitingleri bile var. Derneklerimiz bir komployla karşı karşıya. Komplolar düzenlenmezse cevabını veremeyeceğimiz soru yok.''

ŞANLIURFA'da, firar eden Hizbullah terör örgütü yöneticilerinin yakalanmasına yönelik olarak polis tarafından sabah saatlerinde kent merkezi ile 3 ilçede eş zamanlı operasyon düzenlendi. Firari örgüt yöneticilerinin yakalanamadığı ve şu ana kadar 5 şüphelinin yakalandığı operasyonların sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Polis, cezaevinden çıktıktan sonra izlerine ulaşılamayan Hizbullah yöneticilerinin gizlendiği veya firar etmelerine yardımcı olduğu iddiası ile kent merkezi ile Siverek, Viranşehir ile Ceylanpınar İlçesi'nde örgüt mensupları ile ilişkili olabilecek kişileri saptadı. Çalışmasını tamamlayan polis savcılık kararı ile şüphelilerin kent merkezi ve ilçelerindeki adreslerine, sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şanlıurfa'da yapılan operasyonda, Haşimiye Mahallesi'nde bulunan bir mağazaya baskın düzenlendi. İçeride yaklaşık yarım saat kalan polisler 1 kişiyi gözaltına aldı.

Siverek'te yapılan operasyonda ise, İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhittin Akay evinde yakalandı. Operasyonların, Ceylanpınar ve Viranşehir'de de yapıldığı bazı kişilerin gözaltına alınanların bulunduğu öğrenildi. İlçelerde gözaltına alınanların da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanmak üzere Şanlıurfa'ya getirildiği açıklandı. 8 adrese düzenlenen operasyonlarda, firari örgüt yöneticilerine ulaşılamadı. Polis, örgüt yöneticilerinin firar etmesine yardımcı olmasından şüphelenilen 5 kişiyi gözaltına aldığı operasyonda; çok sayıda yasak yayın, örgütsel doküman, CD, DVD, ruhsatsız tabanca ve av tüfeği ile mermiye de el koyduğu öğrenildi. Sabah saatlerinde başlayan ve halen devam eden operasyonda gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.

AA



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,873 µs