En Sıcak Konular

Direniş tutmadı orduya selam

7 Şubat 2011 08:19 tsi
Direniş tutmadı orduya selam
Halkı ‘direnişe' çağıran CHP, umduğunu bulamayınca askere yöneldi.

Silivri sanıklarını vekil adayı yapmayı öneren Genel Başkan Yardımcısı Batum, TSK'yı tahrik edici açıklama yaptı.CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un, Türk Silahlı Kuvvetleri için “Meğer kağıttan kaplanmış. Biz asker zannedermişiz” sözlerine siyasetçiler sert tepki gösterdi. Bu sözler CHP cephesinde ise sessiz karşılandı.

NE SÖYLEDİĞİNİN FARKINDA DEĞİL

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Batum'un sözlerini, “CHP'nin genlerinde var olan tarzın ve tavrın dışa vurumu” olarak değerlendirdi. Batum'un ne söylediğinin farkında olmadığını belirten Elitaş, Türk ordusunun NATO'nun ikinci büyük ordusu olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Dünyada kabiliyetiyle takdir toplayan bir orduyu, Türk ordusunu böyle ‘kağıttan kaplan' göstermek bir siyasetçinin yapmaması gereken en önemli unsurların başındadır. Batum Türk ordusunun her halde Türk yurdunu düşmanlara karşı korumaktan ziyade, siyasi hayata müdahale etmesini bekleyip eskiden olduğu gibi olmamasının hayal kırıklığını yaşamaktadır. CHP hiç normal şartlarda iktidara gelemediği için demokrasi dışı güçlerin müdahalesiyle iktidarın kendisini teslim edilmesi geleneğinin devam etmesini arzu etmektedir.”

MHP'Lİ PAÇACI: TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ise, “Talihsiz bir açıklama, Sayın Batum sanıyorum kastını aşmış” dedi. TSK'nın dün olduğu gibi bugün de, yarın da Türk milletinin gözbebeği ve dünyanın en güçlü ordularından biri olduğunu kaydeden Paçacı, “TSK'yı yıpratacak, onun moral değerlerini bozacak değerlendirmelerden özenle kaçınmamız gerekir” diye konuştu.

Asker meğer kağıttan kaplanmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi'ni de ziyaretinde ciddi bir mücadelenin içerisinde olduklarını, herkesin birbirine destek vermesi gerektiği söylemişti. Batum, “Koca bir askeri yıktılar, meğer kağıttan kaplanmış, biz bunu asker zannedermişiz, meğer ABD içini oymuş. O koca ağacı hop diye yıktılar. Ancak CHP'yi yıkamadılar” diye konuşmuştu.

İnce de ‘direniş' dedi!

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de Türkiye'de her şeyin Başbakan Erdoğan'ın kontrolü altında olduğunu iddia ederek, “Buna direnmek boynumuzun borcu” dedi. Türkiye'de kurumların içinin boşaltıldığını, sesini çıkartanın çeşitli yöntemlerle sindirildiğini savunan İnce, tek dik duran bir kurum kaldığını, onun da CHP olduğunu savundu.

star



Bu haber 1,221 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,754 µs