En Sıcak Konular

Mısır konusunda 'ortak çaba' vurgusu

6 Şubat 2011 21:50 tsi
Mısır konusunda 'ortak çaba' vurgusu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Mısır başta olmak üzere, bölgesel ve uluslararası son gelişmeleri görüştü. Görüşmede, Mısır halkının talep ve beklentilerinin karşılanması ve yeni acıların önlenmesi için tarafların "ort

Başbakan Erdoğan ve Esad arasında yapılan görüşme sonrası yapılan ortak basın açıklamasına Başbakanlık Bası Merkezi internet sitesinde yer verildi. Buna göre, görüşmede iki ülke arasındaki ikili ilişkiler ele alınırken Esad ve Erdoğan her alandaki işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Dostluk Barajı temel atma töreninin, bu işbirliğinin son meyvesi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, söz konusu barajın 10 bin hektarlık tarım alanının sulanmasını ve iki ülkenin sınır bölgelerindeki elektrik enerjisi ihtiyacının karşılanmasını hedeflediği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Esad ve Başbakan Erdoğan'ın iki ülke arasındaki işbirliğinin devamına ve bölgesel sorunlarla ilgili yüksek düzeyli ve şeffaf diyalogun önemine vurgu yaptığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ekonomik işbirliğinin pekiştirilmesi Suriye ve Türkiye halklarının yanı sıra bölge halklarının da istikrarı ve güvenliğini hedeflemektedir.

İki lider, Mısır başta olmak üzere, bölgesel ve uluslararası son gelişmeleri de ele almışlardır. Özellikle Mısır'ın en kısa zamanda güvenlik ve istikrara kavuşmasını ümit ve temenni ettiklerini ifade etmişlerdir. Mısır halkının talep ve beklentilerinin karşılanması ve yeni acıların önlenmesi için tarafların ortak çaba gösterecekleri ifade edilmiştir.

Lübnan konusunu da ele alan Başkan Esad ve Sayın Erdoğan bu ülkenin güvenliğe, istikrara ve refaha kavuşması için mümkün olan her türlü çabayı sarf edeceklerini özellikle vurgulamışlardır.

Görüşmeye Suriye'den Başbakan Muhammed Naci Itri, Dışişleri Bakanı Velid Muallim ve Cumhurbaşkanı Siyasi ve Basın danışmanı Dr. Buseyne Saban, Türkiye'den de Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu ve Şam Büyükelçisi katılmıştır."



Bu haber 1,021 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,494 µs