En Sıcak Konular

'Türkiye'ye kimse kulaklarını kapatamaz'

6 Şubat 2011 18:31 tsi
'Türkiye'ye kimse kulaklarını kapatamaz' Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Avrupa'daki Türk Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) temsilcileriyle buluştu.

Arınç, "Türkiye artık güçlü bir ülke. Türkiye'yi hiç kimse küçük göremez. Türkiye'nin söylediklerine hiç kimse kulaklarını kapatamaz. Türkiye, dünya siyasetinde çok etkili bir hale geldi. Almanya'da bunun farkındadır. Ancak bazı korkular, vehimler, önyargılar bazı siyasetçilere, Türkiye hakkında yanlış şeyler söyletebilir. Kafanızı çok takmayın. Türkiye ne yaptığını, ne yapacağını biliyor. İyi şeyler olacak. Güzel şeyler olacak ve umduklarımıza kısa zamanda hep birlikte ulaşacağız." dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak ve çeşitli programlara katılmak üzere Almanya'ya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün Köln'de Avrupa'daki Türk Sivil Kuruluşları'nın (STK) yöneticileriyle buluştu. Basının kısa bir süre sonra çıkarıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Bülent Arınç, "Almanya'ya her gelişimizde sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmeyi arzu ediyoruz. Sizlerle tanışmak, görüşmek, talepleriniz, sorularınız olursa bunları tespit etmek istiyoruz." dedi.

Başbakan Yardımcısı olarak ilk resmi ziyareti olduğunu belirten Arınç, temaslarını, programları çerçevesinde yaptıklarını anlattı. Arınç, "Yorucu ama sizlerle kucaklaştığımız için bizi sevindiren, memnun eden bir ziyaret. Yaptıklarımızı söylemek ve bunları tekrar duyurma imkanı bulduk." ifadelerini kullandı.

Almanya'daki Türk toplumunun güçlü bir toplum olduğunu belirten Arınç, "Almanya'da 3 milyonu bulan bir toplumsunuz. Almanya ile siyasi ilişkilerimiz bazen inişli çıkışlı olsa da iyi gidiyor. Türkiye artık güçlü bir ülke. Türkiye'yi hiç kimse küçük göremez. Türkiye'nin söylediklerine hiç kimse kulaklarını kapatamaz. Türkiye, dünya siyasetinde çok etkili bir hale geldi. Almanya'da bunun farkındadır. Ancak bazı korkular, vehimler, önyargılar bazı siyasetçilere, Türkiye hakkında yanlış şeyler söyletebilir. Kafanızı çok takmayın. Türkiye ne yaptığını, ne yapacağını biliyor. İyi şeyler olacak. Güzel şeyler olacak ve umduklarımıza kısa zamanda hep birlikte ulaşacağız." şeklinde konuştu

Daha sonra görüşmeyi yöneten Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, basının görüntü aldıktan sonra çıkmasını rica etti ve görüşme basına kapalı şekilde devam etti. Burada da holdingzedelerin ve Alevi vatandaşların sorunlarının gündeme getirildiği öğrenildi.

Türkiye'nin Köln Başkonsolosluğu'nda gerçekleşen buluşmaya, Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel, Münster Başkonsolosu Nafi Cemal Tosyalı, Essen Başkonsolosu Hakan Akbulut, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiği Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Ali Dere, Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) Genel Başkanı Selahattin Saygın, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Hasan Özdüğan, İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Oğuz Üçüncü, İslam Kültür Merkezleri Birliği (İKMB) Diyalog Sorumlusu ve İslami çatı kuruluşu Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) dönem sözcüsü Erol Pürlü, Köln İşadamları ve Girişimciler Derneği (SYNKO) Başkanı Haşim Akman, Genel Müdür Tekin Ataç, Köln Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Efkan Kara (CDU), Malik Karaman (SPD) gibi 80 civarında STK yöneticisi katıldı.

(CİHAN)



Bu haber 1,110 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,715 µs