En Sıcak Konular

'İstanbul'da tümüyle başarısız olundu'

5 Şubat 2011 17:06 tsi
'İstanbul'da tümüyle başarısız olundu' Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İstanbul'da İran'ın nükleer programı konusunda yapılan görüşmelerde tümüyle başarısız olunduğunu söyledi.

Lavrov, 47. Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, İran'ın nükleer programı ile ilgili olarak bir yol haritası belirlenmesi gerektiğini savunarak, "İstanbul'daki görüşmelerde tümüyle başarısız olundu. Görüşmeler, bir yol haritası hazırlanmadan bu konuda başarılı olunamayacağını gösterdi" şeklinde konuştu.
İran'ın verdiği sözlerde durmaması nedeni ile bu ülkeye yönelik yeni yaptırımların kaçınılmaz olduğunu belirten Lavrov, ancak yaptırımların sınırına ulaşıldığına inandığını, bu nedenle yeni yaptırım önerilerini kabul etmediğini ifade etti.

Lavrov, "Mısır'da yönetimi mi, yoksa halkı mı destekliyorsunuz?" şeklindeki bir soruya karşılık da bu ülkede yaşanan gelişmelerden sonra sonucun ne olacağına Mısır'ın kendisinin karar vermesi gerektiğini belirterek, ancak durumun böyle devam edemeyeceğinin belli olduğunu ve ülkede bir diyaloğa ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Avrupa'daki ortak füze savunma sistemi konusunda da daha fazla saydamlık gösterilmesini isteyen Lavrov, bu konuda işbirliği yapma kararı aldıklarını, bu nedenle Rusya'nın eski klişelere göre düşman gibi görülmemesi gerektiğini kaydetti.

NATO ile işbirliğini büyük ölçüde geliştirdiklerini belirten Lavrov, NATO üyelerine günümüzde hiçbir ülkenin saldıracağını düşünmediğini, bu nedenle üye ülkelere yönelik bir saldırı olması durumunda ittifakın tümüyle savunmaya geçmesini öngören 5. maddenin yenilenmesi gerektiğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

a.a.



Bu haber 1,150 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,634 µs