En Sıcak Konular

'İthal buğdaya ödenen para çiftçimize verilsin'

5 Şubat 2011 14:28 tsi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, ithal buğdaya verilen paranın çiftçiye verilmesi halinde çiftçinin hiçbir sorununun kalmayacağını söyledi.

Bal, Konya Karatay Ziraat Odası'nda düzenlenen 11. Olağan Genel Kurul'da, çiftçiye gerekli desteğin verilmediğini savundu.

9 yıldır iktidarda bulunan AK Parti'nin, Türkiye'nin dengelerini bozduğunu öne süren Bal, AK Parti hükümeti döneminde Türkiye'nin önemli sorunlarını çözmesi için tüm şartların oluştuğunu bildirdi.

AK Parti'nin sorunları çözmek yerine daha da büyüttüğünü belirten Bal, şunları kaydetti:

''Ülkeyi ciddi noktalara getirdi. 2002 yılından bu yana çiftçilerin kullandığı mazota 3 kat zam yapıldı. Gübre 7 katına çıktı. Mahsulü hastalıktan korumak için kullanılan ilacın fiyatı 3 katına çıktı. 9 - 10 milyar dolara tarım ürünü, canlı hayvan ve et ithal eder hale geldik. İthal buğday için ödenen para çiftçimize verilse çiftçinin hiçbir sorunu kalmaz. Kendi çiftçimizi güçlendirmek için çalışmıyorlar. Tarım çok stratejik bir sektördür. Bugün Konya'da köylere gittiğimizde emekliler dışında gençleri bulmak mümkün değil. Gençler ilçelere, büyük illere göç ediyorlar. Büyük şehirlerde köylü hayatı yaşamak zorunda kalıyorlar.''

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) çiftçiye gerekli desteği vermediğini de ifade eden Bal, TMO'nun hasat döneminde ürünleri almadığını savundu.

Hasat zamanı çiftçinin buğdayın kilosunu 45-50 kuruşa sattığını anlatan Bal, ''TMO çiftçinin elindeki buğdayı almadığı için çiftçi buğdayın kilosunu 45-50 kuruşa satmak zorunda kalıyor. Tüccarlar buğdayı hasat zamanı ucuza topluyorlar. Kış döneminde de 80 kuruşa kadar satıyorlar. Ofis hasat zamanında ürünü gerçek fiyatına alsa sıkıntı çözülür. Çiftçi de rahat nefes alır. İktidara gelmemiz halinde bu sorunu çözeceğiz'' dedi.

Genel seçimlere çok az bir sürenin kaldığını hatırlatan Bal, MHP'nin tek başına iktidara gelmesi halinde çiftçiye verilecek desteğin 3 katına çıkarılacağını, diğer alanlarda da gerekli düzenlemelerin yapılacağını vurguladı.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da, çiftçinin buğday ve hayvan ithalatından sonra zor günler yaşadığını bildirdi.

56 delegenin oy kullanacağı genel kurulda, mevcut başkan Lütfi Topbaş ile Rıfat Kavuneker başkan adayı oldu.



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,923 µs