En Sıcak Konular

'Kenan Evren yargılansın' çağrısı

4 Şubat 2011 21:58 tsi
Güneydoğu'da 1990'lı yıllarda birçok insanın faili meçhul cinayete kurban gittiğini ve faillerinin halen bulunamadığını ifade eden İnsan Hakları Derneği savunucuları Taksim'de eylem yaptı.

Güneydoğu'da birçok kayıp mezar bulunmasına rağmen, yapılan kazı çalışmaları sonrasında bir netice alınamadığını savunan eylemciler, attıkları sloganlarla eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in yargılanmasını istedi.

Güneydoğu'da 1990-2000 yılları arasında birçok kişinin aniden şüpheli bir şekilde ortadan kaybolduğunu ve toplu mezarlarda yapılan kazı çalışmalarına rağmen halen katillerin bulunamadığını belirten yaklaşık 60 İHD'li Taksim Meydanı'nda toplandı. 'Bunlar mezar değil, vahşet çukurudur. Kahreden bu sessizliği bitirin' yazılı pankart taşıyan grup, Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde o yıllarda ortadan kaybolan şahısların fotoğraflarını taşıyan eylemciler, 'Susma, haykır lanetle', 'Tansu Çiller, Necdet Menzir, Kenan Evren, Süleyman Demirel, Mehmet Ağar yargılansın', 'Kayıplar bulunsun, failler yakalansın' şeklinde slogan attı. Yürüyüş esnasında İstiklal Caddesi'nde ilerlemekte olan turistler eylemi şaşkın bakışlarla izledi.

Açılan mezarlarda insanlığın tahammül edemeyeceği manzarayla karşılaştıkları belirtilen açıklamada, kayıplarla ilgili hiçbir yerden tepki gelmediği, birçok insanın suskun kaldığı ifade edildi. Tüm kamuoyunu daha duyarlı davranmaya davet edilen açıklamada, kayıp ailelerin yüreğindeki sızıyı en azından hafifletmek için susmayacaklarını ifade ettiler.

dunyabulteni



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,590 µs