En Sıcak Konular

İddianameden şok suikast planı çıktı!

4 Şubat 2011 20:37 tsi
İddianameden şok suikast planı çıktı! Devrimci Karargah iddianamesinde örgütün Ergenekon terör örgütü hedefleri doğrultusunda ve demokratik açılımı saboteye yönelik eylemlere yönelmesi istenmiş.

Örgütün lideri olduğu belirtilen Serdar Kaya'nın JİTEM yetkilileriyle görüşmeler yaptığı kaydedilen iddianamede, bu bilgilerin örgütün Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen tutuklu sanık Ulaş Erdoğan'ın ifadelerinde yer aldığı belirtildi.

İstanbul 12.Ağır Ceza Mahkemesitarafından bugün kabul edilen iddianamede örgütün şifreli yazışmalarının çözümü ve örgüt yöneticisi Ulaş Erdoğan'ın verdiği beyanlarında yakın zamanda gerçekleştirmeyi planladıkları eylemlerin tespit edildiği anlatıldı. İşçi ölümleri nedeniyle tersane sahiplerine yönelik eylemler, uçak kaçırma ve 'Demokratik Açılım' konusu ile ilgili olarak limanlarda bulunan yatların kundaklanması eylemlerini planladığı belirtilen örgütün, Mehmet Ağar'a yönelik suikast yapılması eylemlerini gerçekleştirmeyi de hedeflediği iddia edildi.

Bostancı'daki çatışmada öldürülen Orhan Yılmazkaya'dan sonra örgütün Türkiye sorumlusu olduğu belirtilen tutuklu sanık Ulaş Erdoğan'ın ifadesinde, "Bu eylemlerin Kürt açılımı sürecinde yapılmasının istenmesi, Mehmet Ağar eylemine karşı çıkılması, Devrimci Karargah örgütü ile ilgiliErgenekonbağlantılarının basında devamlı yer alması kendisinde çelişkiler doğurduğunu. Gençleri dergilere göndermemesinin nedenleri arasında bunların olduğunu. Serdar Kaya ile ilgili 1990'lı yıllardan beri derin ve karanlık bağlantıları olduğu yönünde kuşkularının olduğunu. Bunun aslında bir kuşku değil net bilgilere dayandığını, JİTEM yetkilileriyle görüşürken görüldüğünü babasından duyduğunu. Ayrıca Sarp Kuray'ın Beşiktaş'ta MİT görevlileriyle bir kaç kez görüşürken görülmesi ve bu görüşmelerinden birinin alınan video kaydının derin ilişkiler kanalıyla Serdar Kaya'ya ulaşması gibi konuları biliyor olmasından dolayı midesinin bulandığını. Şüphenin şüpheyi doğurduğunu. JİTEM bağlantısını kendi ağzıyla itiraf etmesine gerek olmadığını. Serdar Kaya'nın verdiği eylem talimatları ve örgütün yaptıkları zaten bu şüpheleri net olarak doğurduğunu. Serdar Kaya'nın devrime ve devrimci mücadeleye hizmet etmeyecek ancak Ergenekon çetesinin istekleri ve beklentilerini karşılayacak eylemlere kendilerini yöneltmeye çalışmasının kabul edilebilir olmadığı." şeklinde beyanlarda bulunduğu anlatıldı.

Erdoğan'ın ifadesinin devamında, "Emek alanı olarak beyan edilen husus tersanelerdeki işçi ölümlerinin olduğunu. Serdar Kaya'nın bu alandan vazgeçerek Kürt açılımı konusuna yönelmelerini istediğini. Bunun için de değişik eylemleri yapmalarını önerdiğini. Bunların yat ve araç yakmaları şeklinde olacağını. Bu eylemler PKK'nın içindeki bir grup adına dayanışma amaçlı yapılacağını.Demokratik Açılımsürecini baltalayacak bu eylemlerin kendisinde örgütün kullanıldığı fikrini uyandırdığı." şeklindeki beyanları iddianamede yer aldı.

Gizli tanık Son Tezgah'ın ifadelerine yer verilen iddianamede tanığın, "Hizbullah, PKK, DHKP/C gibi ülkemizin geçmişini kana bulayan terör örgütlerinin, Ergenekon terör örgütüyle ortak hareket ettiği, daha doğrusu Ergenekon terör örgütünün bu tür örgütlenmeleri kendi çıkar ve amacı doğrultusunda yönlendirdiği ve idare ettiği ortaya çıktığını belirttiği, şiddet eylemlerinde bulunan Hizbullah, PKK, DHKP/C, MLKP gibi terör örgütlerinin Ergenekon bağlantıları ortaya çıktığını. Terör örgütlerinden kopmalar yaşanıyor. Teröre bulaşmış kitleler kendi içlerinde sorgulamalara başladılar. Bütün bu kaçışları yeni ve adı kirlenmemiş bir örgüt etrafında toparlamak ve ülkemizde akan kanı devam ettirmek için Devrimci Karargah diye bir örgüt çıkarılmıştır." ifadeleri aktarıldı.

cihan

 



Bu haber 1,196 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,115 µs