En Sıcak Konular

OSTİM'deki patlamalarla ilgili soruşturma

4 Şubat 2011 13:14 tsi
Ankara OSTİM'de dün 9 saat arayla meydana gelen iki patlamayla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti, her iki patlama ile ilgili de soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma için bir Cumhuriyet Başsavcıvekili ile 4 Cumhuriyet savcısını görevlendirdi.

Savcılar bugün patlamaların meydana geldiği yerlere giderek, tespit ve keşif çalışmalarını yürütecek.

Öte yandan OSTİM'de ilk patlamanın meydana geldiği OSTİM Mega Center'daki Özkanlar şirketinin ortaklarından Ayhan Özkan işyerinin ruhsatsız olduğu iddialarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı'na konuşan Ayhan Özkan "İşletme ruhsatı yokmuş, prosedürleri yerine getirmemiş gibi bir şey söz konusu değil, olamaz da. Biz resmi kurumlardan ileriyiz bu iş güvenliği ve insan güvenliği konularında" dedi.

Özkan, "Suçluları aramak yerine yaralı birinin üstüne suç atmak doğru değildir" dedi.

Tüm güvenlik tedbirlerini aldıklarını belirten Ayhan Özkan, ''Başımıza gelen şanssız bir olay'' dedi. Özkan, yetkililerden patlamanın gerçek sebebinin araştırılmasını istedi.


Sanayi Bakanı: "Soruşturulacak"

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de OSTİM'deki patlamaları değerlendirdi.

Patlamaların gerçek sebebinin detaylı araştırmanın ardından netleşeceğini belirten Ergün, ''İş güvenliği konusunda eksik tedbirler var mıydı teknik açıdan soruşturulacak'' dedi.


TİSK'den güvenli iş ortamı vurgusu

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu da (TİSK), kayıtlı, sağlıklı ve güvenli iş ortamı için daha fazla gayret gösterilmesi gerektiğini bildirdi.

İş sağlığı ve güvenliği alanında son yıllarda büyük aşama kaydedilmekle birlikte bu ve benzeri kazaların meydana geldiği ifade edilen TİSK açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizi derinden yaralayan bu tür elim kazaların yaşanmaması, başka canların yitirilmemesi, çalışanlarımıza kayıtlı, sağlıklı ve güvenli bir iş ortamının sağlanması devlet, işçi ve işveren kesiminin bir araya gelerek azami gayret göstermesini gerektirmektedir. Temennimiz işyerlerimizdeki ihtimallerin en aza, hatta sıfıra indirilmesidir."

''Denetim ve can güvenliği yönetenlerin sorumluluğunda"

Avrasya Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Ankara Şube Başkanı Serhat Esen de yaptığı yazılı açıklamada, Ostim ve İvedik Sanayi Sitelerinde meydana gelen patlamalarda ihmalin söz konusu olduğunu belirtti.

Esen, Ostim'deki Mega Center içindeki yatay sondaj üretim tesisinde meydana gelen patlamanın gaz sıkışmasından meydana geldiğini ifade ederek, "Olayı TV kanallarından tüm detayları ile izlemek ve bir şey yapamamak, çaresiz kalmak kaderimiz midir?", "Neden biz ülke olarak buradayız?", "Neden insanca yaşam ve çalışma hakkını sağlayamıyoruz?" sorularını yöneltti.

İvedik'deki patlamanın hemen ardından olay yerine giden Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in acı gerçeği gözler önüne serdiğini, işletmenin torna atölyesi olarak ruhsat aldığını ancak tiner ve boya imalatı yapıldığını ifade eden Esen, bunun ihmal ve sorumsuzluk olduğunu kaydetti.

Esen, Ortadoğu'nun "üretim kalbi" olarak bilinen Ostim'de denetim ve can güvenliğinin, işverenin ve özellikle yönetenlerin sorumluluğunda olduğunu belirtti.


CNN Türk




Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,548 µs