En Sıcak Konular

Aygün'den patlamayla ilgili açıklama

4 Şubat 2011 12:54 tsi
Ankara Ticaret Odası(ATO) Başkanı Sinan Aygün, dün Ankara'da Ostim ve İvedik Organize Sanayi'de yaşanan patlamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özellikle, akşam saatlerinde meydana gelen ikinci patlamanın nedenleri konusunda araştırmaların sürdüğünü, ancak ilk göstergelere bakarak kaçak akaryakıt ve 10 numaralı yağ üretiminden kaynaklandığı şüphesinde olduklarını belirten Aygün, "Patlama eğer kaçak akaryakıt ve 10 numara yağ üretiminden kaynaklandıysa üzülerek söyleyebilirim ki bu tür facialar son olmayacaktır." dedi.
 
Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara Ticaret Odası kayıtlarına göre, patlamanın yaşandığı firmanın iştigal konusunun 'sentetik tiner üretimi' olduğunu belirterek, "Patlamanın nedeni henüz tam olarak bilinmiyor. Ancak ülkemizde pek çok yerde solventle baz yağ karıştırılarak 10 numara yağ ve sahte mazot üretildiği biliniyor." dedi. Aygün, bu konu hakkında aylar önce uyarılarda bulunduklarını ve işin ekonomik yönüne değinerek, yıllık 500-600 milyon liralık vergi kaybına neden olduğunu söylediklerini kaydetti. Motorin yerine 10 numara yağ kullanımı ve atık yağların yakıt olarak kullanılmasının sektörde haksız rekabete yol açtığın ifade eden Aygün, şunları söyledi: "Kaçak akaryakıt ÖTV ve KDV kaybına yol açıyor. Bunun yanı sıra, standart dışı olan bu maddeler araçlarda ağır tahribatlara neden oluyor ve bu tahribat kullanıcılara dolayısıyla milli servete zarar veriyor. Bu ürünler çevre kirliliğine yol açıyor."

Aygün, kaçak ve kayıtdışı mazot ve 10 numara yağ üretiminin Türkiye'nin pek çok yerinde yapıldığına dikkat çekerek, "Bir kere daha ifade etmek istiyorum ki, bu olay sadece Ankara'da yaşanmayacaktır. Kaçak mazot ve 10 numara yağ üretimi ne yazık ki, her yerde yapılmaktadır. Türk insanı Türkiye'nin her tarafında yakıt tankının üstünde oturmaktadır." diye konuştu. Aygün, caydırıcılık için her türlü tedbirin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

cihan



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,428 µs