En Sıcak Konular

AK Parti düğmeye bastı; sürpriz olacak

4 Şubat 2011 11:47 tsi
AK Parti düğmeye bastı; sürpriz olacak 
Hükümet temasları sıklaştırdı; işte herşeyin belli olacağı tarih...

12 Haziran 2011 tarihinde Türkiye'de yapılacak genel seçimler öncesi baştaAlmanya olmak üzere Avrupa'daki Türk vatandaşlarının oy kullanması konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor.AK Parti hükümetinin yıllardır sürüncemede olan oy konusunu bir neticeye bağlamak için temaslarını sıklaştırdığı belirtiliyor.

Almanya'da görev yapan bazı Türk gazeteciler için Büyükelçilik rezidansında bir yemek veren Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet de sandık ve vize konusunda önümüzdeki haftalarda sürpriz gelişmelerin olacağını söyledi.

Büyükelçi Acet, olayın görüşme aşamasında olduğunu o yüzden net bir açıklama yapamayacağını belirtirken, diplomatik kaynaklar geçen hafta Almanya'ya gelen ve Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ile vize ve seçimlerde oy kullanma konusunu görüşen Yurtdışı Türklerden sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik'in oy kullanma konusunda kararlı bir şekilde Türkiye'ye döndüğünü ifade ediyor.

CHP'nin başvurusu üzerine mektupla oy kullanma seçeneğinin Anayasa Mahkemesi'nce iptal edildiğini belirten diplomatik kaynaklar geriye kalan iki seçenekten okullara sandık koyma tercihinin Alman makamlarınca kabulünün mümkün görünmediğini belirtti. Sandıkların Türk konsolosluklarını konması en güçlü ihtimal olarak görülüyor.

Kaynaklar, Almanya'da bulunan 13 konsolosluk ve büyükelçilik binasına seçimlerden bir buçuk ay önce sandık konulması ihtimalinin Bakan Faruk Çelik tarafından ciddi olarak düşünüldüğünü ve Bakan'ın konsoloslukların bu yükü kaldıramayacağı görüşü konusunda ikna edilemediği bilgisini verdi. Diplomatik kaynaklar Türkiye'ye dönen Bakan'ın kabine üyelerini de bu konuda ikna etmesi halinde 12 Haziran'da konsolosluklara sandık konulması olayının büyük ihtimalle gerçekleşebileceğini ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Şubat'ta Almanya'nın Hannover şehrinde yapılacak Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı CeBIT'in resmi açılışını yapacağını da belirten diplomatik kaynaklar "Başbakan Erdoğan burada Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya gelecek. Burada yapılacak görüşmelerin ciddi sonuçları olacağı tahmin ediliyor" bilgisini verdi. Seçimlerde oy kullanma konusunda Başbakan Erdoğan'ın ısrarlı olduğunu ifade eden kaynaklar bu görüşmelerde seçim konusunda net bir netice çıkmasının beklendiğini kaydetti. Ayrıca vize konusu da bu görüşmelerde gündeme gelecek.

cihan



Bu haber 2,100 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,420 µs