En Sıcak Konular

Mısır'da yüzbinler, ''Gidiş Cuma''sına hazırlanıyor

4 Şubat 2011 11:17 tsi
Mısır'da Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek aleyhine düzenlenen gösteriler, 11'inci gününe ulaştı.

Mübarek'in hükümeti değiştirmesi ve Eylül'deki seçimlerde aday olmayacağını açıklamasından tatmin olmayan göstericiler, bugün "Gidiş Cuma'sı" olarak isimlendirdikleri büyük bir gösteriye hazırlanıyor. Protestocular, yine 1 milyondan fazla kişiyi Kahire'nin Tahrir meydanında toplamayı hedefliyor.

Mısır'da son iki gün içerisinde sokaklardaki şiddet olaylarının artması, Mübarek yanlıları ile muhalif göstericiler arasında çatışmaların yaşanması, Mübarek'e karşı uluslararası tepkilerin de yükselmesine sebep oldu. Amerikan yönetimi, Mısır'da yaşananlar için önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Washington yönetiminin ve bazı Arap ülkelerinin, Mübarek'in yönetimi geçici bir hükümete devretmesi planını görüştüğü belirtiliyor.

Amerikalı diplomatların ifadelerine göre Washington, aralarında Mübarek'in bir an önce istifa etmesinin de yer aldığı farklı senaryoları değerlendirdi. Ancak dün ABC kanalına konuşan Mübarek, ülkesinin hala kendisine ihtiyacı olduğunu ve çekilmeyi düşünmediğini açıklamıştı. Mübarek, "Eğer ben şimdi çekilirsem kaos olur. İnsanların benim için ne söylediği umurumda değil. Şu an, ben ülkem için endişeliyim" demişti.

Tahrir Meydanı'nda Cuma namazı sonrası planlanan gösteriler için sabahın erken saatlerinden itibaren toplanılmaya başlandı. Organizatörler, göstericileri Kahire'nin neresinden olursa olsun meydana, devlet televizyonu binasına ve parlamentoya yürümeye çağırıyorlar.

Meydanda bulunan göstericiler ise Mübarek aleyhine sloganlar atmayı sürdürüyor. Birçok gösterici, Mübarek'in gitmesi için bugünün son gün olduğunu söylüyor.

Muhalif gruplar, istifa etmesi için Mübarek'e, bu Cuma gününe kadar süre tanımışlardı. Muhalif gruplar, Mübarek istifa etmediği sürece yönetimle masaya da oturmayacakları konusunda ısrar ediyor. Muhammed El Baradey ve Müslüman Kardeşler'in de aralarında olduğu muhalif gruplar, Mübarek'in yerine ordundan başka birinin devlet başkanı olması yerine demokrasi istediklerini kaydediyorlar.

cihan



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,359 µs