En Sıcak Konular

Başbakan provokasyonu açıkladı

4 Şubat 2011 08:10 tsi
Başbakan provokasyonu açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'de Türkiye aleyhine açılan yakışıksız pankartlara sert çıktı.

Başbakan RecepTayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde (KKTC) hükümetin aldığı ekonomik önlem paketini protesto eden vatandaşların, düzenlediği mitingde Türkiye'ye hakaret etmesine sert çıktı. Türkiye'ye yönelik tepkinin "haksız" olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Sen kimsin be adam. Şehidim var gazim var, stratejik olarak ilgiliyim" dedi.

"Böyle bir hakları yok"

Kırgızistan'da birtakım temaslarda bulunan Başbakan Erdoğan, KKTC'de yaşanan protestolarla ilgili çok sert açıklamalar yaptı. Eylemleri "provokatif" olarak nitelendiren Erdoğan, "Bize defol diyorlar. Türkiye'ye karşı böyle bir eyleme hakları yok" tepkisini gösterdi. KKTC yönetimine de yüklenen Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "Kuzey Kıbrıs'ta son günlerde provokatif eylemler var. Güney'le beraber yapıyorlar. Sonuncusu 28 Ocak'ta yapıldı. Bize defol diyorlar. Yönetimin duyarsızlığı var. Cumhurbaşkanından başbakana kadar yönetimin tavrını açık ve net koyması lazım. Türkiye'ye karşı böyle bir eyleme hakları yok. En düşük memurları 10 bin liraya yakın para alıyor. Benim Başbakanlık müsteşarımın aldığı 5 milyar küsur. Beyefendi, 10 bin lira alıyor bir de bu eylemi yapıyor utanmadan. Üstelik yılda 13 maaş alıyorlar. 'Türkiye buradan çek git' diyor. Sen kimsin be adam. Şehidim var gazim var, stratejik olarak ilgiliyim. Kıbrıs'ta Yunanistan'ın ne işi varsa Türkiye'nin Kıbrıs'ta stratejik olarak o işi var. Ülkemizden beslenenlerin bu yola girmesi manidardır. Biz destekliyoruz. Bunun bir karşılığının olması gerekmiyor mu?" Türkiye aleyhindeki eylemlere zemin hazırlanma sının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Şimdi bakıyorum, benden randevu istiyor, çağı rıp kendisiyle konuşacağım, soracağız" dedi.

İşte o ağır hakaretler

İŞÇİ örgütlerinin Türkiye'ye yönelik aleyhte propagandasında AB yolunda KKTC'nin önündeki en büyük engelin Türkiye olduğu iddia ediliyor. Hükümetin hazırladığı ekonomik paketten Türkiye'yi sorumlu tutan protestocular, Türkiye'nin ada üzerindeki hakimiyet çabalarını "siyasi gasp" olarak nitelendiriyor. Eylemlerde kullanılan pankartlarda ise Kıbrıs Barış Harekatı'na gönderme yapılarak, Türkiye'den tatil için adaya gelen Türkiye vatandaşlarına "hırsız" suçlamasında bulunuluyor, işte hakarfet dolu o pankartlardan bazıları: "Göç yasasını getireni de, geçireni de götüreceğiz. Kurtarıldık mı HAS.TİR. Çi-çekçiğim şimdi kime benzerik. Ankara ne paranı, ne paketini, ne de memurunu istiyoruz. Ayşe'nin parası bitti, tatilde hırsız oldu. Herkesin malına kondu, tatil bitti. Ayşe evine dön, bilet bizden."

Gülay Göktürk - Bugün



Bu haber 1,273 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,300 µs