En Sıcak Konular

Yasin El Kadı adına sahte belge davasında beraat

0 0 0000 00:00 tsi
Mal varlığı dondurulan ve Türkiye'ye giriş çıkış yasağı konulan Suudi iş adamı Yasin El Kadı adına sahte belge düzenlediği öne sürülen noter başkatibi Sibel Sevim ile diğer sanık beraat etti.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Sibel Sevim ile Murat Yakupoğlu katılmadı.
Duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, Sibel Sevim hakkında “sahte resmi belge düzenlemek” suçundan 2 kez cezalandırılması istemiyle dava açıldığını hatırlattı.

Sibel Sevim'in İstanbul 35. Noterliği Başkatibi olduğu, Murat Yakupoğlu'nun da yeminli tercüman olarak çalıştığını ifade eden mahkeme heyeti, Sevim'in kendisini Yasin Abdullah Azizuddin El Kadı olarak tanıtan ve pasaportu ile müracaat eden şahsın pasaportunu tercüme için Murat Yakupoğlu'na gönderdiğini belirtti.

Sevim'in tercümesi yapılan pasaport örneklerini tasdik ettiği ve Ticaret Sicil Memurluğuna gönderilmek üzere imza beyannamesi düzenlediğini ifade eden mahkeme heyeti, Sevim'in, El Kadı'nın yurda giriş yasağını bilecek durumda olmadığını ve 1998 yılında Beyoğlu 36. ve Eyüp 3. Noterliğince düzenlenen belgelerden de haberdar olmadığını bildirdi.

Sanığın, kendisini El Kadı olarak tanıtan ve pasaportu ile müracaat eden şahsın noterlikçe yapılması zorunlu bulunan imza örneğini aldığını kaydeden mahkeme heyeti, Sevim ve Yakupoğlu'nun suç işleme kasıtları ve olayda ihmallerinin bulunmadığını ifade etti.

Mahkeme heyeti, aksinin düşünülmesi durumunda Sevim ve Yakupoğlu'nun noterlikte sahte işlem yaptıran kişilerin eylemine katıldıklarının kabul edilmesi gerektiğini belirterek, bunun da mantık ve hukuk kuralları ile bağdaşmayacağını bildirdi.

Mahkeme heyeti oy çokluğuyla Sevim ve Yakupoğlu'nun beraatına karar verdi.

Üye hakim Özdemir Akon ise Sibel Sevim'in beraatı yönündeki karara muhalif kalarak, sanığın cezalandırılması gerektiği görüşünde olduğunu ifade etti.

Geçen celse esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı İlker Yaşar, Sevim'in “resmi sahte evrak düzenlemek” suçundan 12 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını, diğer sanığın ise beraatını istemişti.

hürriyet



Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,820 µs