En Sıcak Konular

Dakika dakika 367 savaşı

0 0 0000 00:00 tsi
Dakika dakika 367 savaşı Başkent kulislerinde 367 trafiği sürüyor. Ülke 15.00'a kilitlendi. Son gelen bilgiler AKP'nin seçime girmesi için 364 milletvekilini ikna ettiği yönünde... 3 vekil aranıyor... İşte saat saat 367 savaşı...

Saat 14.25:

AKP'den istifa eden Hamza Albayrak 'Oylamaya katılacağım' dedi.

Saat: 14.13
CHP'Lİ CANAN MECLİS'TE

Saat 14.00

DYP oylamaya katılmayacağını açıkladı

Saat:13.25
367'YE 3 KALDI

Oylamaya saatler kala AKP'nin 364 rakamına ulaştığı bilgisi geldi. Anavatan Partisi DYP ile görüş ayrılığına düştükten sonra şimdi de kendi içinde bölündü. Anavatan milletvekillerinin telefonları hiç susmuyor. Her cepheden ikna telefonları alan Anavatanlılar'dan 3 milletvekili daha ikna edilirse AKP 367'ye ulaşmış olacak.

Saat: 12.40
ANAVATAN ÇATIRDADI

Erkan Mumcu'nun oylamaya katılmayacağı ancak milletvekillerini serbest bırakacağı bildirildi

Saat: 12.30
ERDOĞAN VEKİLLERİ MECLİS'E GÖNDERMEYENLERİ HALKA ŞİKAYET ETTİ

İstikrarı zedeleyenler bunun bedelini ödeyecektir. Ağar'ın açıklamalarıyla ilgili değerlendirmeleri siz değerlendirin. Eski alışkanlıkları geride bırakalım. Vekillerin iradesine ipotek koyup onların Meclis'e gelmesini engellemeye çalışanları millete şikayet ediyorum

Saat: 12.25
Reform paketi Anavatan'ı ikna etmek için hazırlanmadı. Onlarla konuştuğumuz paket bundan sonraki seçim için. konuştuğumuz pakette 10 madde var bunu seçime yetiştirmek için çalışacağız.

 - İstihbarat teşkilatlarımız milletvekillerine gelen tehditleri araştırıyor. Ankesörlü telefonlardan yapıldığı ortaya çıktı. Sonuca ulaşınca açıklama yapacağız

 - Sandık için benim tek şartım var. O da 25 yaş, eğer onlar oy kullanabilecekse 2 ay öne çekebiliriz. Hatta 2 ay öne çekmek dünya piyasaları açısından faydalı olabilir.


Saat: 12.22:
Toplantı yeter sayısının 367 olması temelsiz bir tartışmadır. Sayın YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in geçmiş yıllarda yaptığı açıklamalar o yıllarda kalmıştır. O açıklamadan sonra bakın Turgut beyi, Süleyman beyi ve Sayın Sezer'i seçmişiz. Özal'ın seçiminde oylar 367'den azdı. Özal seçilirken 367 şartı alınmadı.

Saat: 12.20
Temennimiz birinci turda seçmektir. Üçüncü turda muhakkak sonuçlanır diye inanıyoruz. Ama bu işin dördüncü turu da var. Örneğin Sayın Sezer liderlerin ortak kararıyla aday gösterilmesine rağmen ilerleyen turlarda seçilmişti.
- Demokratikleşme paketinin kaynağında ANAVATAN ziyaretim var. Önce benim sonra sayın Gül'ün ziyaretinde gündeme geldi. Biz buna açığız dedik, seçimlerden önce uygulamaya almaya çalışacağız
- 367 bizim için seçilme şartıdır, toplantı yeter şartı değil

Saat: 12.15
Son söz millete ait olacaktır. Saat 15.00'te kendimizi sine-i millete emanet edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal en zor zamanlarda bile Meclis'in iradesine başvurmuştur. Kurtuluş Savaşı'nın en zor zamanında en kritik kararlar ordunun da karargahı olan Meclis'te alınmıştır. Milletvekilleri olarak bizim en önemli görevimiz Meclis'teki faaliyetlere katılmaktır. Tüm milletvekillerini Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı oylamaya katılmaya çağırıyorum. Vatandaşların sandığa giderek oy kullanması nasıl kutsal bir görevse Genel Kurul'daki oylamalara katılmak da öyledir. Siyaseti felç etmek isteyenlere, ülkemizi geçmişteki kaos ortamlarına çekmek isteyenlere fırsat vermeyelim. Vicdanınızın sesini dinleyin öyle oy kullanın

Saat: 12.10
CHP Lideri Özal için de "Onu indiririz" demişti. Özal için "Türk halkının yüzde 79.9'u ona karşı" diyordu. Erdoğan'a da 'Türk halkının 71'i karşı' dedi. Gördüğünüz gibi zihniyette bir değişiklik yok. Zaten kendisi de bunu ifade ediyor; '30 yıldır aynı yerdeyim' diyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir grup kararı alınamaz. Ancak sayın Baykal bir grup kararı almıştır. Tüm vekillerin iradesini hiçe saymıştır.

CHP'li vekillere para teklif edildiğini iddia etti. Kimse bizi böyle çirkin yollara çekemez. Tayyip Erdoğan döneminde böyle bir şey olamaz. Belki kendi geçmişlerinde olmuştur. O ruh hali ile konuşuyor olabilirler. Böyle bir şeyi ortaya atarak vekilleri baskı altına almak istiyor.

Saat: 12.05
İlk defa bir cumhurbaşkanı seçmiyoruz. Bugüne kadar işleyen süreç devam edecek AKP'den iki aday çıktı. Meiclis'te grubu bulunan veya bulunmayan partilerin aday göstererek sürece katkıda bulunmalarını isterdik olmadı. hatta Baykal, hiçbir CHP'li vekilin Genel Kurul'a katılmayacağını dikte ederek onları ipotek altına aldı.

Saat: 12.00
370'LE SEÇECEĞİZ
AKP'li Gündüz bugün 370'le cumhurbaşkanını seçeceğiz.

Saat: 11.54
MUMCU AÇIKLAMAYI İPTAL ETTİ
Erkan Mumcu'nun oylamayla ilgili partisinin tavrını açıklayacağı saat 14.30'daki basın toplantısı iptal edildi.

Saat: 11.52
MUMCU: BEN BİR KARARA VARDIM
Cumhurbaşkanı seçimi konusunda son kararı vermek üzere milletvekilleriyle toplanan Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, “Ben bir karara vardım” dedi.
Mumcu, kritik oylama öncesi 367 için kilit olan partili milletvekillerini Anavatan Genel Merkezi’nde topladı. Saat 11.00’de başlayan toplantıya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mumcu, milletvekillerini son bir kez daha dinleyeceğini belirterek, “Ortak bir parti eğilimi belirlemeye çalışacağız” dedi.
Mumcu, bağlayıcı karar alma imkanları olmadığına dikkat çekerken, “Ancak bu milletvekillerinin bir parti mensubu oldukları gerçeğini değiştirmez” dedi. Mumcu, milletvekillerine kendi düşüncelerini anlatacağını, teşkilatlarıyla ve çeşitli toplum kesimleriyle yaptığı değerlendirmerle kendisinin bir karara vardığını bu kararını da arkadaşlarıyla paylaşacağını söyledi.

Saat: 11.50
ANAVATAN İLE DYP ARASINDA SOĞUK RÜZGARLAR
Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turuna saatler kala, gözlerin üzerine çevrildiği ANAVATAN-DYP kanadından olumsuz haberler geliyor. Anavatan Partisi’nden AKP’ye giden 5’li Anayasa değişikliği paketi, iki parti arasında soğuk rüzgarlar estirdi. Kulislerde, DYP’nin “saf dışı bırakıldığı” gerekçesiyle bu duruma tepki gösterdiği konuşulurken, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın saat 14.00’de, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu’nun ise saat 14.30’da TBMM’de ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyecek olması, iddiaları güçlendirdi.

Saat: 11.45
BAYKAL: MİLLETVEKİLİMİZE PARA TEKLİF EDİLDİ
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a çok yakın bir işadamı tarafından CHP’li bir milletvekiline, oylamaya katılması için rüşvet teklif edildiğini öne sürdü.
Baykal, CNN Türk’te yaptığı açıklamada şöyle dedi: Bugün geldiğimiz noktada çok üzüntü verici şeyler oluyor. Dün gece Başbakanın en yakın arkadaşlarından, Türkiye’nin yakından tanıdığı işadamı bizim bir milletvekilimizi arayarak madi manevi ne istenirse yapmaya hazırım dediğini gördüm. Böyle bir para gücüyle çıkar vaadiyle Cumhurbaşkanı seçiliyor.

Saat: 11.25
ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA
Başbakan Erdoğan saat 12.00'de Meclis'te basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan'ın bu toplantıda tüm milletvekillerine tarihi sorumluluk çağrısı yapması bekleniyor.

Saat: 11.15
MUMCU TAVRINI 14.30 AÇIKLAYACAK
Anavatan Lideri Erkan Mumcu, Köşk seçimleriyle ilgili sergileyecekleri tavrı açıklayacak.

Saat: 11.05
AKP REFORM PAKETİNİ AÇIKLADI
AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, yeni Anayasa değişikliğiyle ilgili açıklama yaptı. Bu gelişme AKP ile Anavatan'ın Anayasa değişikliği karşılığında anlaştıkları yorumlarına neden oldu.

Saat:11.00
MUMCU GRUBU İLE GÖRÜŞÜYOR
Anavatan Lideri Erkan Mumcu parti yönetimi ve milletvekilleriyle bir araya geldi.

Saat: 10.50
AĞAR TAVRINI 14.00'TE AÇIKLIYOR
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ilk tur oylamadaki tavrını açıklamak üzere saat 14.00'te Meclis'te basın toplantısı düzenleyecek

Hürriyet



Bu haber 189 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,557 µs