En Sıcak Konular

Erdoğan Bişkek Büyükelçiliği yeni binasını hizmete açtı

2 Şubat 2011 21:37 tsi
Resmi temasları için Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği yeni binasının açılışını yaptı.

Başbakan Erdoğan açılış konuşmasında, yapılacak hizmetler ile yeni binanın hayırlı olması dileğinde bulundu. Erdoğan, Kırgızistan'ın tahsis ettiği alan üzerinde güzel donanımlı Büyükelçilik binasını hizmete açtıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan konuşmasında vize uygulamasının bu yıl içinde kalkacağını duyurunca Türk vatandaşları alkışlayarak sevinçlerini ifade ettiler.

Başbakan Erdoğan; ''Bu ülkenin içinde dolaştığınız gibi iki ülke arasında da rahatlıkla dolaşabilirsiniz. Bu gelişmeler ülkelerin gönül birliğidir.'' dedi. Avrupa'da Şengen vizesini örnek gösteren Erdoğan, "Orta Asya Türk Cumhuriyetleri olarak bizler de kendi içimizde uygulanan vizeleri kaldıracağız'' diye konuştu.

Büyükelçilik binasının açılış törenine katılan Kırgızistan Başbakan Birinci Yardımcısı Ömürbek Babanov ise, bina imarı ve donanımın 21. yüzyıla yakışır olduğuna işaret ederek, iki ülkenin dostluğunun pekişmesi için hizmet edeceğini söyledi. Babanov, vize uygulamasının da kaldırılacağını belirterek, bu gelişmenin büyük işbirliği olduğunu kaydetti.

Törende Erdoğan ve heyetine Kırgız kız öğrencileri tarafından Karadeniz yöresine ait halk oyunları gösterisi ile müzik ziyafeti sunuldu. Açılışı izlemeye gelen Bişkek'teki Türk vatandaşlar Başbakan ve eşi Emine Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Büyükelçi Nejat Akçal yeni bina hakkında Başbakan Erdoğan'a bilgiler verdi.

ERDOĞAN ZAMAN KIRGIZİSTAN'I İNCELEDİ

Başbakan Erdoğan açılışını yaptığı büyükelçilik binasında Kırgızistan'da Kırgızca ve Türkçe olarak süreli yayın yapan Zaman Kırgızistan Gazetesini eline alarak inceledi. Zaman Kırgızistan Genel Yayın Yönetmeni Aydın Pazarcı, Başbakan Erdoğan'a Bişkek temaslarını içeren özel sayıyı takdim etti. Gazeteyi eline alarak inceleyen Başbakan Erdoğan, sayfalarını açarak Kırgızistan'da önceki dönemlerde yaptığı ziyaretin fotoğraflarını inceledi haberlerini okudu.

 cihan



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,506 µs