En Sıcak Konular

Yeni Sayıştay üyeleri

2 Şubat 2011 15:26 tsi
Sayıştay Başkanlığınca, dün Meclis Genel Kurulunda belirlenen yeni Sayıştay üyelerine ilişkin açıklama yapıldı.

Sayıştay Başkanlığınca, dün Meclis Genel Kurulunda belirlenen yeni Sayıştay üyelerine ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, yeni üyeler Nükrettin Parlak, Nejla Eroğlu, Zekeriya Tüysüz, Rasim Doğan, Gazi Kapan ve Fikri Özkök'ün öz geçmişlerine yer verildi.

Buna göre, üyelerin öz geçmişleri şöyle:

-Nükrettin Parlak: 1 Ekim 1970'de Erzincan'da doğdu. 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1992 yılında Sayıştay'da göreve başladı. 1999-2002 yılları arasında geçici görevli olarak TİKA'da, yöneticilik ve yurtdışında temsilcilik görevlerinde bulundu. 2004 yılında TODAİE'de yüksek lisans programını tamamladı. Orta Asya, Kafkasya ve Balkan Ülkeleriyle İlişkiler ve Türk Dış Yardımları (1992-2003) adlı kitabı 2007 yılında TİKA yayını olarak basıldı. Sayıştay'da uzman denetçi olarak görev yapıyordu. Evli ve iki çocuk babası.

-Nejla Eroğlu: 27 Kasım 1969 tarihinde Ankara'da doğdu. 1991 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1992 yılında Sayıştay'da göreve başladı. 1994 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans yaptı. Sayıştay'da uzman denetçi olarak görev yapıyordu. Evli ve iki çocuklu. İngilizce biliyor.

-Zekeriya Tüysüz: 3 Haziran 1966 tarihinde Trabzon/Yomra'da doğdu. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1992 yılında Sayıştay'da göreve başladı. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Siyaset ve Sosyal Bilimler dalında doktora yaptı. Siyaset Teorisinde Mükemmeliyetçilik isimli kitabı yayımlandı. Sayıştay'da uzman denetçi olarak görev yapıyordu. Evli ve üç çocuklu. İngilizce biliyor.

-Rasim Doğan: 1 Ocak 1968 tarihinde Tokat/Artova'da doğdu. 1991 yılında Ankara Üniversitesinden mezun oldu. Avukatlık stajını tamamladı. 1992 yılında Sayıştay'da göreve başladı. Sayıştay'da uzman denetçi olarak yapıyordu. Evli ve iki çocuklu. İngilizce biliyor.

-Gazi Kapan: 20 Şubat 1969'da Sivrice/Elazığ'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya'da tamamladı. 1989 yılında Ankara Üniversitesi Siyasi Bilgiler Fakültesini bitirdi. 1990-1996 yılları arasında Maliye Bakanlığı Milli Emlak Kontrolörü olarak görev yaptı.
Daha sonra sırasıyla 1996-1997 yıllarında Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı, 1997-2001 yılları arasında Maliye Bakanlığı Milli Emlak Kontrolörlüğü, 2001-2004 yılları arasında Milli Emlak Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, 2004-2009 Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2009 yılında Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğüne vekaleten atandı. Maliye Bakanlığı yayınlarından çıkmış 'İmar Mevzuatı (planlama-uygulama)' ve 'Yabancıların Türkiye'de Taşınmaz Mal Edinimlerine İlişkin İşlemler' çalışmalarının yanı sıra çeşitli dergilerde kamu malları konusunda yayımlanmış makaleleri bulunuyor. Evli ve iki çocuklu.

-Fikri Özkök: 1965 yılında Ankara'nın Bala ilçesine bağlı Beynam köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı. Gazi Üniversitesi Bolu İktisadi ve idari Bilimler Fakültesinden 1987 yılında mezun oldu. Bir süre özel bir şirkette muhasebeci olarak görev yaptıktan sonra 1990 yılında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolör adayı olarak memuriyet hayatına başladı. 2004 yılına kadar Mahalli İdareler Kontrolörü olarak çeşitli mahalli idare birimlerinde teftiş, inceleme ve soruşturma görevleri yürüttükten sonra 17 Mart 2004 tarihinde Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığına Personel ve Eğitim Daire Başkanı olarak geçti. Kıbrıs Hava Yolları Yönetim ve Denetim Kurulu üyeliği, TEKEL-Sigara Pazarlama ve Dağıtım A.Ş ve TEKEL A.Ş (TTA) Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürüttü. TBMM Genel Kurulunun dünkü oturumunda Sayıştay üyeliğine seçildi. Evli ve üç çocuklu.


AA



Bu haber 1,391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,047 µs