En Sıcak Konular

MHP teşkilatlarında kriz sürüyor

2 Şubat 2011 11:58 tsi
MHP teşkilatlarında kriz sürüyor 2011 milletvekili genel seçimleri öncesinde MHP teşkilatlarında yaşanan huzursuzluk devam ediyor.

Milletvekili olmak için istifa eden yada ettirilen il başkanları yönetimleriyle birlikte ya görevden alınıyor, yada partiyle yollarını ayırıyor. Genel merkezin "Siz aday olmayacak mısınız?" diye teşvik edip istifa ettirdiği il başkanlarına sonrasında destek vermemesi de teşkilatlarda rahatsızlığa neden oluyor.

MHP'nin teşkilatlardan Sorumlu Genel başkan yardımcısı Bülent Didinmez'in büyükşehirlerdeki teşkilatları tabanın değil kendisinin belirleyeceğini söylemesinin ardından partide sular durulmuyor. Birkaç hafta önce Kayseri'de il yönetimini feshedip milletvekili olmak için istifa eden il başkanını yok sayan Didinmez'in stratejisi bu kez de Gaziantep'te teşkilat ile parti arasında sorun yaşanmasına neden oldu.

Milletvekili adayı olmak için geçtiğimiz günlerde görevinden istifa eden MHP Gaziantep İl Başkanı Avukat Mehmet Özdemir, MHP Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Oğuz Hocaoğlu, Şahinbey İlçe Başkanı İsmet Şerbetçi ve Şehitkamil İlçe Başkanı Ramazan Horuz, partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Birlikte basın toplantısı düzenleyerek istifalarını açıklayan MHP yöneticileri, Genel Merkez'in politikalarını eleştirdi. MHP Genel Merkezi yöneticilerinin üstüne düşen görevleri yerine getiremediğini ve teşkilatları görmezden geldiklerini belirten MHP Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Oğuz Hocaoğlu, "31.01.2011tarih itibariyle sayın genel başkanımızla yapmış olduğum görüşmede kendisine ilimiz ve ilçelerle ve Türkiye'nin genel konumuyla ilgili bir takım sıkıntıları ilettim. Kendileri bana Gaziantep'in gaziliğinin kalmadığını ilçe başkanlarının isterse istifa edebileceklerini Gaziantep'in üstünü çizdiğini birinci ağızdan ifade etti. Bu durum karşısında kendisine hiç bir şey söylemeden iyi günler diyerek odasından çıktım. Devlet Bahçeli ve ekibinin tabanın sesine kulak verip bu ülkenin bölünmezliğini savunan bu ülke için her şeyi yapacak kişilerin tek başına iktidarına olanak vermeleri için genel merkezden ve yönetimden çekilene kadar genel merkez disiplin kurulu görevimden ve MHP'den istifa ediyorum." dedi. Bahçeli ile yaptığı görüşmenin akabinde Gaziantep teşkilatıyla bir araya geldiklerini belirten Hocaoğlu, görüşmeleri sonucunda istifa etme kararı aldıklarını ifade etti.

"BELKİ GENEL MERKEZ MİLLETE RAĞMEN YAPILAN SİYASETİN YANLIŞLIĞINA ANLAR"

Gaziantep İl Başkanlığı yapan ve 12 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde milletvekili adaylığı için il başkanlığı görevinden istifa eden Mehmet Özdemir de, ülkücü hareketin içerisinde her kademede görevde bulunduklarını kaydederek, "Öncelikle MHP'nin genel merkez tarafından izlenen politikalarla adının sadece terör ve güvenlik meseleleriyle anılır olması diğer sosyoekonomik meselelere ilişkin çözüm önerilerimizin kamuoyuyla yeterince paylaşılmaması bu bir nedendir. Bir diğer neden muhafazakar değerlere Türk İslam ülküsüne ve aziz şehitlerimize ya başkaları hatırlattığı zaman ya da sıkıntılı ve sancılı kongre süreçlerinde yer verilmektedir. İçki yasağının desteklenmemesi baş örtüsü konusundaki ikircikli gözüken tutum. " dedi. MHP'nin öz evladı olduklarını belirten Özdemir, ancak liderin etrafına örülen duvarı aşamadıkları için istifa ettiklerini söyledi.

KAYSERİ'DE TEŞKİLAT FESHEDİLMİŞTİ

Özdemir'in "Liderin etrafına örülen duvar" olarak tanımladığı durum Kayseri'de de yaşanmıştı. 4 yıl süreyle partinin Kayseri il başkanlığını yürüten Süleyman Korkmaz'ın milletvekili olmak için görevinden ayrılmasının ardından Bülent Didinmez Kayseri il yönetiminin istifa etmesini istemişti. Ancak Kayseri teşkilatı genel başkandan habersiz yapıldığını iddia ettikleri bu teklife karşı direnmişti. Didinmez'i de MHP'nin Önder Sav'ı ilan etmişlerdi. Bülent Didinmez ise il yönetimini fesih kararı almıştı. Yaşananlar üzerine Süleyman Korkmaz da milletvekili aday adaylığından çekilmişti. Kayseri il yönetiminde yer alan isimlerin düşünceleri de Gaziantep'ten farklı değil. Onlar da Devlet Bahçeli'nin partinin başına geçtikten sonra partiyle yollarını ayırdığı bir çok ismin yeniden önemli görevlere getirilmesine anlam veremiyor.

MHP genel merkezinin bir çok il başkanını istifa etmek için son gün olan 31 Aralık'ta arayıp "Siz istifa etmiyor musunuz?" diye uyarıp adaylıklarına olumlu sinyal verdiği, sonrasında ise bu isimlerin seçimle işbaşına gelen yönettim kurullarının ya feshedildiği yada istifalarının istendiği biliniyor.

Cihan



Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,938 µs