En Sıcak Konular

Cehenneme git krizi

23 Mart 2009 11:51 tsi
Cehenneme git krizi Aşırı sağcı İsrailli siyasetçi Lieberman’ın yeni kabineye Dışişleri Bakanı olarak gireceği kesinleşti.

Müstakbel başbakan Netanyahu ise, İsrail’i tanıyan ilk Arap ülkesi olan Mısır’ı ikna etmeye çalışıyor. Lieberman Mısır Devlet Başkanı Mübarek’e "Cehenneme git" demişti.

İSRAİL’de hükümeti kurmakla görevlendirilen sağcı Likud Partisi lideri Binyamin Netanyahu, Dışişleri Bakanlığı görevini aşırı sağcı lider Avigdor Lieberman’a verecek. Netanyahu, bu hafta 30’uncu imza yıldönümü kutlanacak tarihi barış anlaşmasıyla İsrail’i tanıyan ilk Arap devleti olan Mısır’ı bu konuda ikna etmek üzere temaslara başladı. Lieberman, İsrail’i ziyaret etmeyi reddeden Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’e "cehenneme git" demişti.

Müstakbel başbakanın ofisinden yapılan açıklamada, "Sayın Netanyahu ve Sayın Lieberman’a yakın isimler Mısırlı yetkililerle temas halinde. Onlara, Lieberman’ın Dışişleri Bakanı olmasının iki ülke ilişkilerini germemesi gerektiği anlatılıyor" dendi. Açıklamaya göre, bu çabalar kapsamında Netanyahu hükümetinin Ulusal Güvenlik Kurulu’nu yönetecek Uzi Arad geçen hafta Mısır’ın İsrail Büyükelçisi Yasser Rida ile görüştü. Lieberman’ın İsrail Evimiz partisi yetkilileri de, Kahire’de temaslarda bulunuyorlar.

Törene boykot

İsrail basını, Lieberman seçiminin, Gazze savaşı sırasında sessiz kalarak İsrail’e "örtülü destek" veren Kahire Yönetimi’ni kızdırdığını bildirdi. Mısırlı yetkililerin barış antlaşmasının yıldönümü için bu hafta yapılacak törenleri boykot edeceği savunuldu.

Lieberman, aşırı sağcı bir milletvekilinin Filistinli militanlar tarafından öldürülmesinin yıldönümü olan geçen ekim ayında İsrail meclisinde yapılan bir törende, "Mübarek bizimle konuşmak mı istiyor? Bırakın gelsin. Konuşmak istemiyor mu? Cehenneme gitsin" demişti. q Başbakan Ehud Olmert ve Cumhurbaşkanı Şimon Peres bu sözler üzerine Mübarek’ten özür dilemişti. Lieberman ise onlara da tepki göstermiş ve "Kahire’ye karşı dayak yemiş karı gibi davranıyorlar" ifadesini kullanmıştı.



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,113 µs