En Sıcak Konular

Dövizin ateşi düşüyor

1 Şubat 2011 18:01 tsi
Dövizin ateşi düşüyor, uzmanlar, 'TL'de kalın' diyor.

Mısır'daki olaylar ve Merkez Bankası'nın sıkılaştırıcı para politikasının etkisiyle 1,61 liraya tırmanan doların ateşi düşmeye başladı. Saat 16.30 itibarıyla dolar 1,59 lira seviyesinde seyrederken, para piyasası uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, uzun vadede Türk Lirası'nda kalanların daha kazançlı çıkacağını düşünüyor. Yıldırımtürk, "Temeli sağlam hisselere yatarım yapan iyi bir getiri sağlayabilir." dedi.

Kapalıçarşı'daki ayaklı borsada dövizin nabzı eski haline dönmeye başladı. Para ve altın piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, dövizdeki ralliye katılarak kazanç elde etmenin zorluğuna dikkat çekti. "2011'de Türk Lirası'nda kalmak daha kaçzançlı." ifadesini kullanan Yıldırımtürk, döviz ile birlikte altında da ilerleyen aylarda düşüş yaşanabileceğini kaydetti. Para ve altın piyasası uzmanı, "Küçük yatırımcının hisse senedine yönelmesi daha akıllıca olur. Temeli sağlam hisselere yatırım yapmanın getirileri iyi olacaktır. Bugünlerde 63 puana gerileyen İMKB'den hisse senedi alınabilir. Önümüzdeki günlerde hisse senedi için çok cazip getirileri olacağını düşünüyorum. Vatandaşlara tavsiyem; ellerindeki mevduatın yüzde 40'lık bir bölümünü bu alanda kullansınlar. Geri kalanı ile altın ve dövizde değerlendirebilirler." tavsiyesinde bulundu.

Döviz bürosu sahibi İrfan Çalışkan ise uzun vadede altın ve dövizin kazandıracağını düşünüyor. "Şu anda bir sıkışma var." diyen Çalışkan'ın para piyasalarının yönü ile ilgili düşünceleri şöyle: "Bu normal karşılanmalı. Döviz için 1,55 taban gözüküyor. Bundan sonrası için vatandaş dövizini elinde tutsun uzun vadede doların geleceği parlak görünüyor."

CİHAN

 

 



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,543 µs