En Sıcak Konular

TRT'den 'Kış Oyunları' açıklaması

1 Şubat 2011 13:11 tsi
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürlüğünden, 'Kış Oyunları' açıklaması...

 
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürlüğünden, bir köşe yazarının, ''25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları''nın açılışının yayımlanmasıyla ilgili kuruma yönelik eleştirileri üzerine yapılan açıklamada, ''Yaklaşık 4 saatlik kesintisiz bir canlı yayını TRT 1'den yayımlamayı tercih etmedik. TRT 1 kanalımız, Erzurum'dan 15'er dakikalık canlı bağlantı yapmıştır. Açılışların kesintisiz yayımlandığı TRT Haber, o gün reyting listelerinde ilk 25 içindeydi'' ifadeleri yer aldı.
 
TRT Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, TRT'nin yayınlarını izlemeden, cevaplarını anlayamadan ''ucuz polemikler'' oluşturup soru soranlar için TRT'nin her dem verecek cevabı olduğu belirtildi.

Sabah gazetesi köşe yazarı Hıncal Uluç'un, bugün ''TRT'nin, Erzurum Üniversite Kış Oyunları'na gelmediğini ve bu oyunları sadece bir kanaldan yayımladığını'' belirterek, yanlış ve yanlı yorumlarıyla okuyucusunu yanılttığı savunulan açıklamada, aynı yazarın TRT kurumunun kendisine 29 Ocakta verdiği cevaba değinmek yerine, yeni sorular sormayı tercih ettiği bildirildi.

Açıklamanın, ''işte cevaplarımız'' başlıklı kısmında ''(Erzurum Oyunları) diye bir kavram yoktur, spor yazarının yanlış tabirler kullanmasını, okuyucusuna havale ediyoruz. '2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları' diye bir kavram vardır. Bu oyunların açılışının bir kenara atıldığını iddia etmek için ya hiç televizyon izlememek ya da 'okumuş cahil' olmak gerekiyor'' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ''Zihni tek kanallı TRT dönemlerinde kalanların, çok kanallı bir medya grubunun yayın dağılımını anlaması mümkün değildir'' görüşüne yer verildi.

Kurumun 14 farklı kanalının 14 farklı işlevi olduğuna işaret edilen açıklamada, ''TRT 1 kanalımızda Ziraat Türkiye Kupası maçları vardır ve bunun dışında da bu kanalımız aile dizilerini yayımlamaktadır. Yaklaşık 4 saatlik kesintisiz bir canlı yayını TRT 1'den yayımlamayı tercih etmedik. TRT 1 kanalımız, Erzurum'dan 15'er dakikalık canlı bağlantı yapmıştır. 50 yıldır yazıp, okuyuculara ahkam satan bir yazarın okuduğunu anlaması gerekir. 29 Ocakta yazdığımız açıklamada, açılış törenlerini başta TRT HABER, TRT HD, TRT TÜRK ve TRT AVAZ kanallarında yayımladığımızı belirtmiştik'' denildi.

Açılışların kesintisiz yayımlandığı TRT Haber'in, o gün reyting listelerinde ilk 25 içinde olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

''Açılışın aynı anda onlarca televizyondan birden gösterildiği düşünülürse, Türk halkının yayıncılık rekabeti içinde TRT Haber'i tercih ettiğini açıkça görüyoruz. Bir haber kanalının, özellikle de 4 saatlik bir yayın için reytinglerde ilk yüz içinde ilk 25'e girebilmesi bir başarıdır. Açılışların resmi yayıncısı TRT'dir. Kıskanç davranıp açılış törenlerini diğer kanallardan sakınsaydık, reytinglerimiz çok daha üst sıralara çıkardı. Reyting listelerinde haber kanalları kategorisinde TRT Haber açık ara birinci gelmiştir. Anlayabilene...

'Esas kanal', olmayan bir kanal tanımıdır. Bizim her kanalımızın ayrı bir yayın teması, ayrı bütçesi ve ayrı bir hedef kitlesi vardır. Ziraat Türkiye Kupası maçı da aynı yayın saati içerisinde açılışlar, diziler vb. olmasına rağmen reyting listelerinde ilk 28 program içine girmiştir. Bu sıralama bu konjonktürdeki bir maç için kötü bir reyting değildir. Anlayabilene...''

'Bugüne kadar yaptığınız yayınların Türk halkına maliyeti nedir? Reytingi nedir?' sorusuna cevap verebilmemiz için haftalarca yazı yazmamız gerekiyor. 50 yıllık bir gazetecinin sorduğu bu anlamsız soruyu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. İletişim fakültesi derslerinde 'en kötü soru' olarak örnek gösterilecek bu sorunun neyi kastettiği bile belli değil. TRT, 43 yıldır TV yayını yapıyor, bu yayınlar mı, TRT'nin bugünkü yönetiminin gerçekleştirdiği yayınlar mı yoksa 2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları mı kastediliyor?''

Açıklamada, 84 yıllık TRT yayıncılığının en hesaplı, en kaliteli yayınlarının yapıldığı belirtilerek, ''Bunun ispatı açık, rekor büyümeyi rutin bütçe kalemleriyle gerçekleştiriyoruz'' görüşüne yer verildi.

Kurumun, hemen her yıl TRT için elektrik faturalarından yapılan kesinti oranlarını küçülttüğü vurgulanan açıklamada, ''Sizin TRT'ye 9 yıl boyunca yaptığınız düşük reytingli Tele Pazar programından çok daha düşük bütçeli ve Devlet Denetleme Kurulunun denetlemesine gerek duyurmayan yayınlar yapıyoruz'' ifadesi yer aldı.
 
aa



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,459 µs