En Sıcak Konular

Bahçeli'den tuhaf mesaj

1 Şubat 2011 12:20 tsi
MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu, hedefinde yine Başbakan Erdoğan vardı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tunus ve Mısır'daki halk ayaklanmalarını örnek göstererek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerine 'olaylardan ders çıkarın' mesajı gönderdi.

Bahçeli,"Tunus ve Mısır'da yaşananlar, gözü boyanmış kişilerin neler yapabileceğinin bir örneğidir" dedi. Konuşmasında partisini seçim bildirgesine ve bir sürüdir tartışılan 'iki partili' sistemi de eleştiren Bahçeli, Başbakan'a "İki partili sistem olsaydı AKP şuan olmazdı" sözleriyle seslendi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmadan öne çıkan bölümler şöyle:

MISIR ÖRNEK ALINMALIDIR

"Başbakan Erdoğan, kendisine Ortadoğu sultanlarını örnek almaktadır" diyen Bahçeli, AK Parti iktidarını tehdit gibi sözlerle uyardı:

"Bu güne kadar, toplumun demokratik iklimi arzulamadığı ülkelerde,  demokrasi denemeleri başarısız olmuştur. Mısır'daki olayların diğer ülkelere sıçraması şaşırtıcı olmayacaktır. Bugün komşu ülkelerdeki iktidar zihniyeti sonucu, sokaklara taşmış olan olaylar ve çatışma yarın ülkemizde de olabilir. Bunlardan kaçınmak gerekir. Başbakan bundan ders çıkarmalıdır. Baskı, zulüm ve iktidar gücünün nelere yol açacağını bilmesi gerekmektedir.

SORUMSUZLUK ÖRNEĞİ

"Türkiye'nin 7 yıldır gelmiş olduğu nokta gaflettir, sorumsuzluk örneğidir. Mısır'daki olaylar, gözü boyanmış kişilerin neler yapabileceğinin son örneğidir.  Başbakan Erdoğan bu olaylardan sonuç çıkarmalıdır. "

TEK YOL SANDIK

"AKP iktidarının gitmesinin tek yolu, demokratik yollardan geçmektedir. Erdoğan haddini aşsa da tek çıkar yol sandıktır" sözleriyle Bahçeli, vatandaşları sağduyu çağrısında bulundu.

NEREYE GİTTİĞİMİZİ BİLİYORUZ

Geçen hafta kamuoyuna açıklanan MHP'nin seçim bildirgesine de değinen Bahçeli, partisinin 'Parti olarak nereye gideceğimizi biliyoruz' mesajı verdi:

"Parti olarak nereye gideceğimizi biliyoruz. Arkamızdaki rüzgarın bizi iktidara taşıyacağından eminiz. Şaşkın ve ağır aksak AKP iktidarından kurtulmak artık gerekli hale gelmiştir. Milletimiz alacakaranlık ortamlara çekilerek istismar edilmiş ve her türlü hileye başvurulmuştur."

ERDOĞAN'IN GEÇMİŞİ İZİN VERMİYOR

"Erdoğan ve partisi vatandaşın durumunu anlamamış, insanımızı içi boş hayallerle boyamaya çalışmıştır. Özgürlük anlamında vatandaşları kandırmıştır. Sultanlık peşinde koşan Erdoğan'ın özgürlüğü sağlamaya çalışmasına geçmişi izin vermeyecektir. Milletimizin asıl sorunlarını konuşmak yerine AKP tarafından yaratılan sanal gerginlik alanları oluşturulmuştur. Türkiye artık önümüzdeki seçimlerde soluklanmalı ve sesimize kulak vermelidir."

İKİ PARTİLİ SİSTEME ELEŞTİRİ

AK Parti iktidarınca ortaya atılan iki partili sistemi de eleştiren Bahçeli, Başbakan'a "Geçmişte iki partili sistem olsaydı şuan AKP olamazdı" sözleriyle seslendi:

"Bizim için yüzde 1 alan parti ile yüzde 10 oy olan parti arasında fark yoktur. Bölücü ve kırıcı bir durum olmadıktan sonra hepsi aynıdır. Türkiye AKP'nin oyununa gelmeyecektir."
 
Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın başkanlık sistemi konusunda farklı açıklamalarda bulunduğunu da hatırlatan Bahçeli,"Cumhurbaşkanı Gül ile Erdoğan'ın başkanlık konusunda ters düşmektedir. Başbakan Erdoğan'ın sorunsuz dediği bu sistemin mahsurları vardır. Erdoğan'ın milletimizin kafasını bulandırmaya hakkı yoktur."

 



Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,954 µs