En Sıcak Konular

Davutoğlu kızgın: 'Eleştiriler haksız'

1 Şubat 2011 12:09 tsi
Davutoğlu kızgın: 'Eleştiriler haksız' Dışişleri Bakanı Davutoğlu: Mısır ve Tunus'a sessiz kaldığımız görüntüsü veriliyor; bu yanlış

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Mısır ve Tunus'ta yaşanan olaylara sessiz kaldığı yönündeki eleştirileri haksız bulduğunu belirterek, "Daha dün Lübnan'da hükümet krizinde 'neden başka ülkelerin içişlerine karışıyorsunuz' diyenler şimdi de Mısır ve Tunus'a neden karışmıyorsunuz' diyorlar." tepkisini verdi. Davutoğlu, "Türkiye'nin sessiz kaldığı yönünde bir görüntü veriliyor. Bu yanlış." dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Avustralya Dışişleri Bakanı Kevin Rudd ile Ankara'da bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleşen toplantının ardından her iki bakanın katılımıyla ortak basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda ''Mısır'da yaşanan olaylar'' hakkında her iki bakan da görüşlerini ortaya koydu. 'Türkiye'nin Mısır ve Tunus'ta yaşanan gelişmelere sessiz kaldığı' yönünde bazı basın organlarında çıkan haberleri haksız bulduğunu söyleyen Bakan Davutoğlu, her iki ülkedeki gelişmeleri çok yakından takip ettiklerini beyan etti. Davutoğlu, "Türkiye'nin sessiz kaldığı yönünde bir görüntü veriliyor. Bu yanlış." dedi.

Bakan Davutoğlu, bölgedeki demokratik gelişmeler karşı duyarsız kalmanın mümkün olamayacağını söyleyerek, "Demokratik değerlere önem veriyoruz. Ancak akacak kan bizi üzer. Bizim politikamız son derece açıktır. Bölgede barış istiyoruz." diye konuştu. Konuşmasında Davutoğlu, kendisini eleştirenlere tepki göstererek, "Daha dün Lübnan'da hükümet krizinin aşılmasında (Türkiye'nin rol almasını) 'neden başka ülkelerin içişlerine karışıyorsunuz?' diyenler şimdi de 'Mısır ve Tunus'a neden karışmıyorsunuz?' diyorlar." ifadelerini kullandı.

AVUSRTALYALI BAKAN 'LEB DEMEDEN LEBLEBİYİ ANLAMAK' ATASÖZÜNÜ MERAK ETTİ

Bakan Davutoğlu'nun ardından söz alan Avustralya Dışişleri Bakanı Rudd ise daha soru sorulmadan; Mısır'da yaşanan olaylar hakkındaki görüşlerini dile getirerek, "Türkiye'nin yapıcı katkılarını yakından takip ediyoruz." diye konuştu. Mısır'a ilişkin açıklamasının ardından basın mensuplarından soru almak isteyen Avusturyalı bakana, bir gazeteci, "Tam da bende Mısır'ı soracaktım...Siz ise leb demeden leblebiyi anladınız. Soruyu sormamıza fırsat vermeden cevapladınız." dedi. Gazetecinin bu sözleri üzerine salonda gülüşmeler yaşandı. Avusturyalı bakan bunun üzerine; ''Bu Türk atasözü çok ilginç olmalı. Ancak ben 'leb-leblebi meselesini tam anlayamadım. İzah eder misiniz?' dedi. Bakan Davutoğlu ise, ''Leb demeden leblebiyi anlamak'' şeklindeki atasözünün ne anlama geldiğini konuk bakana izah etti. Atasözünün tam olarak ne anlama geldiğini öğrenen Rudd, "Çok ilginç ve güzel bir atasözü. Çok beğendim." dedi. Bu sözler üzerine iki bakan arasında gülüşmeler yaşandı.

Bakan Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un Türkiye ziyaretinin neden iptal edildiği konusunda ise "Özel bir nedeni yok. Ziyaretin iptal edildiği bize iletildi. Sayın Bakan ile zaten gelişmeler hakkında sürekli görüşme halindeyiz. Telefonlaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde de yüz yüze görüşmemiz olacaktır." dedi.

(CİHAN)



Bu haber 990 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,662 µs