En Sıcak Konular

Diyanet satanizmi anlattı

0 0 0000 00:00 tsi
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Diyanet personelinin sadece İslam'ı değil, tüm dinleri bilmesi gerektiğini belirterek, bu doğrultuda "Yaşayan Dünya Dinleri" kitabı hazırladıklarını kaydetti. Kitapta, satanizmi de içine alan Batı'da ortaya çıkan

Ali Bardakoğlu, entelektüeller ve gençlere yönelik kitaplar hazırladıklarını belirtti.

Bu kitaplardan ilkinin "Yaşayan Dünya Dinleri" olduğunu söyleyen Bardakoğlu, kitabın, dünya üzerinde hala mevcut olan hemen her din hakkında bilgi verdiğini bildirdi. Entelektüellere de yönelik hazırlanan kitabın, Diyanet personeli için yararlı olacağını ifade eden Bardakoğlu, Diyanet personelinin sadece İslam'ı değil, tüm dinleri bilmesi gerektiğini belirtti. Bardakoğlu, cami değiştirmek ya da yurt dışına gitmek isteyen Diyanet personelinin bu kitaptan sınava tabi tutulduğunu kaydetti.

DÜNYA DİNLERİ ANLATILDI

İslamiyet hakkında da gerekli tüm bilgileri veren "Yaşayan Dünya Dinleri" kitabı, tüm mezhepleriyle Hristiyanlığın, Yahudiliğin, Hinduizmin, Budizmin, Caynizim, Sih Dini, Konfüçyanizm, Taoizm ve satanizmi de içine alan Batı'da ortaya çıkan yeni dini akımları anlatıyor.

Hristiyanlığın gelişimini ve tarihini ayrıntılarıyla açıklayan kitapta, Markus, Matta ve Luka, Yuhanna İncillerinin tarihi de anlatılıyor.
Hıristiyan misyonerliğinin ele alındığı kitapta, Pavlus ve öğretisine de yer veriliyor.

Kitapta, "Batı'da Ortaya Çıkan Yeni Dini Akımlar" olarak ele alınan Satanizm'e de yer verildi. Satanizm, "Anton Szander La Vey", "Temel Özellikleri", "Dokuz İlke ve Yirmi Bir Amaç", "Tanrı ve Şeytan", "Belli Başlı Satanist Gruplar", "Şeytana Tapınma Ayini-Black Mass", "Satanik Semboller" başlıklarıyla anlatılıyor. Satanizm, "Yahudi-Hristiyan geleneğine özellikle de Hristiyanlığa karşı başlatılan bir reaksiyonun adıdır. 'Modern Protesto Hareketi' de denilebilir. Bugün geldiği nokta itibariyle, başta Hristiyanlık olmak üzere, bütün dinlere ve dinlerin ortaya koymuş olduğu kutsal değerlere karşı bir başkaldırıyı temsil etmektedirTanrının karşısında olanın yani şeytanın ve onun temsil ettiği şeylerin yanında yer alma hareketidir" olarak tanımlandı.

BESMELE TÜRKÇE YER ALDI

Kitaba başlamadan önce besmelenin Arapçası "Bismillahirrahmanirrahim" yerine Türkçesi, "Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla" kullanıldı.


sabah



Bu haber 361 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,155 µs