En Sıcak Konular

Yusuf Erikel: CHP, bizim üzerimizden istismar yapıyor

1 Şubat 2011 11:45 tsi
Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan 10'uncu iddianameye ilişkin davanın ikinci duruşmasında tek tutuklu sanık olan avukat Yusuf Erikel, Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) göndermelerde bulundu.

Erikel, "Güya CHP, Ergenekon sanıklarını milletvekili yapacakmış. Bana böyle bir teklifte bulunsalar sağolun derim. CHP'nin tek amacı, AKP'yi iktidara taşımaktır. CHP seçimlere girmesin, AKP'nin oyu yüzde 20'ye düşer. Halk CHP'nin korkusundan AKP'ye oy veriyor." iddiasında bulundu.
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen avukat Yusuf Erikel'in de aralarında bulunduğu 8 sanık hakkındaki davanın 2'nci duruşmasına başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık avukat Yusuf Erikel ile tutuksuz sanıklar Hayri Bildik, Hakan Arıkan, Aydoğan Aksüngü, Maruf Şinik, Hakan Aydoğan, Recep Taylan ve Adem Uzun katıldı. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün rapor izinli olması nedeniyle mahkeme heyetine Hasan Hüseyin Özese başkanlık yaptı. Avukatlar için ayrılan bölümün en sonunda diğer avukatlardan farklı yerde oturan bir avukat, Özese'nin dikkatini çekti. Özese, bu avukata kim olduğunu sordu. Adının Mahmat Kanak olduğunu belirten avukat, hiçbir sanığın vekili olmadığını, sadece duruşmayı izlemek için cübbesiyle orada bulunduğunu söyledi.

ATATÜRK'Ü ÖRNEK ALIRIM

Tutuklu sanık avukat Yusuf Erikel, dün başladığı savunmasına devam etmesi için kürsüye davet edildi. Oturduğu yerden savunmasına devam edeceğini belirten Erikel, dün yaptığı savunmasından kısa bir hatırlatma yaptıktan sonra sözlerine başladı. Ergenekon sürecinde polis ya da askerin üzerine çok gidildiğini belirten Erikel, "Asker ve polisin hatalarını bu kadar büyütmemek gerektiğini söylemiştim." dedi. Türkiye'de işgal sonrası bir görüntü oluştuğunu iddia eden Erikel, "Ben Mustafa Kemal'i örnek alırım. Ülkeyi ve Cumhuriyet'i şekillendiren İslami kurallardır." dedi. Atatürk'ün dört artı bir yapısı olduğunu belirten Erikel, "Âtatürk'ü Atatürk yapan, imanı, karakteri, ilkeleri, hedefleri ve cesaretidir. Artı bir olan da fikirleridir. Fikri değişmiş olabilir. Ancak günümüzde bu vasıflarını taşımamalarına rağmen Atatürkçü olduğunu söyleyenler, Atatürk'ü kullanıp enternasyonel sosyalistler haline gelmişlerdir." diye konuştu.

GÜYA SANIKLARI CHP MİLLETVEKİLİ YAPACAKLARMIŞ

"Atatürk'ün karakter ve cesaretine gelelim." diye sözlerine devam eden Erikel, "O özelliğini de taşımıyorlar. O zaman ben de söyledim. Ergenekon sanıklarının avukatı olduklarını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), o zaman da söylediğim gibi madem sanıkları savunduklarını söylüyorlar, Silivri'ye gelip kendilerini kapıya zincirlesinler ve 'O mazlumlar bırakılana kadar buradayız' desinler. Onlar sadece bizim üzerimizden istismar yapıyorlar. Güya sanıkları milletvekili yapacaklarmış. Bana deseler sağolun, kendi partim var benim derim. Bunlar'ın Atatürkçülüğü, İnönü'nün Atatürk'e yakınlığı ya da Ebu Süfyan'ın Hazreti Muhammed'e yakınlığı kadardır." dedi.

HALK, CHP KORKUSUNDAN AKP'YE OY VERİYOR

CHP'nin amacının AK Parti'yi iktidara getirmek olduğunu öne süren Erikel, "Hep söylüyorum ben, CHP seçimlere katılmasın, AKP'nin oyu yüzde 20'ye düşer. Vatandaş, CHP'nin korkusundan AKP'ye oy veriyor." iddiasında bulundu.

Atatürk'ün Kur'an şuurunda ve hidayet üzre olduğunu belirten Erikel, "Şimdilerde din ve Kur'an düşmanlığını saklayıp Anıtkabir'e koşturuyorlar." dedi. Kuruculuğunu yaptığı

Milli Demokrat Halkın Partisi'nin üç temel ilkesi bulunduğunu belirten Erikel, "Türkiye'nin tek çıkış yolu vardır. Bu da üç temel ilkeye dayanır. Millet ve Mustafa Kemal'i bir araya getirmek, Cami ile Anıtkabir'i bir araya getirmek ve Kur'an ile de Anıtkabir'i bir araya getirmek. Cumhuriyet Kur'an ile kuruldu. Eğer biz bunlara dikkat etmezsek, kaç tane devlet kurduk ve yıkıldı. Hazreti Ömer'in adaletini, Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını hedef almadıkça bir yere varamazsınız." şeklinde konuştu. Erikel, henüz kendisiyle ilgili suçlamalara ilişkin bölüme geçmeden sözlü konuşmasına devam ediyor.

cihan



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,169 µs