En Sıcak Konular

Teknik lise mezununu işe alana vergi yok  

0 0 0000 00:00 tsi
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İvedik Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) yaptığı ziyarette, istihdam vergilerine ilişkin yeni hazırlıklar içinde olduklarını açıkladı.

Çıkaracakları yeni bir kanunla teknik lise mezunlarını çalıştıranlardan vergi almayacaklarını belirten Unakıtan, Ar-Ge teşviğiyle yeni proje üretenlere yönelik de muafiyetler getireceklerini belirtti.

İSTİKRARI BOZDURMAYIZ: Bir ülkenin gelişimi için yatırımların, yatırımlar için de uygun bir iklimin gerekli olduğunu kaydeden Unakıtan, iklimin birinci şartını da siyasi ve ekonomik istikrarın oluşturduğunu vurguladı. Türkiye’de istikrarın aynen devam edeceğini, istikrarı kimseye bozdurmayacaklarını da dile getiren Unakıtan, "Bu istikrardan kim nasıl rahatsız oluyorsa olsun. Bizi enterese etmez" diye konuştu. Ekonominin daha iyiye gideceğini, faizlerin ve enflasyonun düşeceğini kaydeden Unakıtan, yeni dönemde kárlar o kadar yüksek olmasa da, istikrarın hep olacağını söyledi.

PARA YARDIMI DA OLACAK: Türkiye’nin ikinci döneme girdiğini ve bu dönemde katma değeri daha yüksek ürünler üretileceğini anlatan Unakıtan, çıkaracakları yeni bir kanunla teknik liselerden mezun olanları çalıştıranlara vergi olmayacağını bildirdi. Ar-Ge teşviki ile de yeni proje üretenlerin ücretlerinin yüzde 80-90’ının vergiden muaf tutulacağını ifade eden Unakıtan, "Belki sigorta primlerinin de yarısını almayacağız" diye konuştu. Maliye Bakanı, halen Bakanlar Kurulu gündeminde olan bu düzenlemeyle müteşebbislere para yardımında da bulunulacağını kaydetti.

ÇİN’E MAL SATANA MADALYA: İş adamlarından, yeni yatırımlara yönelmelerini ve ihracat yapmalarını isteyen Unakıtan, şöyle konuştu "Gidin Çin’e mal satın. Özel madalya benden. ’Bunlar hakiki kahraman’ diyeceğim. Buraları iş ve aş yatağı. Biz size hizmet edeceğiz. Ama ben aynı zamanda sizin ortağınızım. Benim payımı da unutmuyorsunuz değil mi? Başkalarının yaptığı gibi ’şurada şöyle, burada böyle yapacağız’ demeyin. Bir defa faturasız iş yapmayın."

NORMALİNİ VERİN, RAZIYIM: Bu sırada bir iş adamının, "Sayın Bakan, biz sadece vergiye çalışıyoruz" sözleri üzerine Maliye Bakanı da, "Yapma şimdi. Normalini verin, ben razıyım" dedi. Konuşmasında, Türkiye’nin AB içinde en hızlı büyüyen ülke olduğuna dikkati çeken Maliye Bakanı, "Biz Avrupa’nın Çini gibiyiz. Onların istediği malı daha kaliteli üretip zamanında teslim edebiliyoruz. AB’den de üyeliğimizi söke söke alacağız" diye konuştu.
 

hürriyet



Bu haber 275 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,498 µs