En Sıcak Konular

'Kaçarsam, beni alır mısınız?'

1 Şubat 2011 09:27 tsi
'Kaçarsam, beni alır mısınız?' Hüsnü Mübarek kaçma hazırlığına başladı. Mısır liderinin, Başbakan David Cameron’a “Kaçmam gerekirse beni ve ailemi alır mısınız?” diye sorduğu iddia edildi

İngiltere’de yayımlanan Sunday Express gazetesi, Mısır Devlet  Başkanı Hüsnü Mübarek’in İngiltere Başbakanı David Cameron’a, ülkesini terk etmesi  durumunda kendisine sığınma hakkı tanıyıp tanımayacağını sorduğunu iddia etti.
Mübarek’in söz konusu nabız yoklamasını devlet başkan yardımcısı ve danışmanı General Ömer  Süleyman’ın aracılığı ve “yumuşak kanalları” kullanarak yaptığını öne süren Express, General’e  yakın kaynaklardan edindikleri bilgilere göre, Mübarek Tunus’un devrik devlet başkanı Zeynelabidin Bin  Ali’nin yaptığı gibi ülkesini terk etmek zorunda kalırsa, eşi Suzan ve yakınlarının güvenliklerinin sağlanıp sağlanamayacağının yanıtını aradı.
Mübarek’in köktendincilere karşı tutumu nedeniyle Suudi Arabistan seçeneğini  değerlendiremediğine işaret eden Sunday Express, Mübarek’in Müslüman Kardeşler Örgütü’ne  karşı tutumu ve İsrail ile ilişkileri nedeniyle El Kaide içinde de “düşman’’ olarak algılandığını  hatırlattı.
General Ömer Süleyman’ın konuyla ilgili olarak ABD’li yetkililerle de temas kurduğunu yazan  Express, “kaynaklardan edinilen bilgilere göre General ve Mübarek ellerindeki seçenekleri   değerlendiriyor” diye yazdı.
Express gelişmelerin Mübarek’in oğullarının önceki gün Londra’ya geldiklerine dair iddiaları daha  inandırıcı kıldığını da kaydederken, bir yandan da hem İngiltere’nin hem de ABD’nin eski güçlü  müttefikleri Mübarek’in sığınma talebine olumsuz yanıt verdiğini iddia etti.
Gazete Mübarek ile Cameron arasındaki telefon görüşmesinde de Cameron’un Mübarek’e bir an  önce demokratik adımları atması yönünde tavsiyede bulunduğunu da yazdı. Gazeteye göre  Cameron Mübarek’e “göstericileri baskıyla durdurmaya çalışmak yerine demokratik meşruiyeti tesis edecek  adımları atınız” dedi.

 Nevsal Elevli / Milliyet



Bu haber 961 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,266 µs