En Sıcak Konular

Genç subaylar uyarıldı !

1 Şubat 2011 08:51 tsi
Genç subaylar uyarıldı ! 

Ordu içinde rahatsızlığa yol açtı, internet sitesinde bir duyuru yayınlandı.

Ergenekon ve Balyoz sanıklarına avukat ücreti için destek toplamaya çalışan TSK Yardımlaşma Vakfı, genç subayların gönülsüzlüğünden sitem etti. Vakıf internet sitesinden yayınladığı mektupta bağış yapmayanların ileride yardım alma imkanlarının tehlikeye gireceği uyarısı yer aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK),Ergenekonve Balyoz Operasyonları kapsamında tutuklanan ordu mensuplarına “hukuki” destek sağlanmasına ilişkin karar, ordu içinde rahatsızlığa yol açtı. 1 Mart'tan itibaren, haklarında dava açılan subay ve astsubaylara “avukat ücreti yardımı” yapma kararı alanTSKDayanışma Vakfı, 30 liralık aidatı yatırmayan ordu mensupları için internet sitesinde bir duyuru yayınladı. Duyuruda, özellikle genç ordu mensuplarının, vakfa aidat yatırmakta gönülsüz davrandığına dikkat çekilerek, bu durumun kendilerini “kedere” boğduğu vurgulandı.

SİLİVRİ'YE HUKUKİ DESTEK KARARI

Genelkurmay Başkanlığı, 2010 yılının son çeyreğinde, sivil mahkemelerde haklarında dava açılan mensupları için bir “Hukuki Yardım Sandığı” oluşturulmasını kararlaştırmıştı. Bu karar kapsamında,GenelkurmayBaşkanlığı bünyesinde sandık kurulmasına yönelik çalışmalara başlandı. Hukuki Yardım Sandığı'nın faaliyete geçip kaynak toplamasının uzun zaman alması üzerine aynı tarihlerde, TSK Dayanışma Vakfı da, “1 Mart 2011” tarihinden itibaren, ordu mensuplarına “avukatlık” desteği sağlanmasına ilişkin karar aldı. Ancak, bu karar ordu mensupları arasında rahatsızlığa yol açtı. 2011 yılı için toplanacak aidat bedelini 30 lira olarak belirleyen TSK Dayanışma Vakfı, aidatları toplamakta zorluk çekince, tüm ordu mensupları için bir duyuru yayınladı.

YANLIŞ DEĞERLENDİRME YAPANLAR

TSK Dayanışma Vakfı'nın Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Hikmet Çelik tarafından hazırlanan ve vakfın resmi internet sitesinde de yayınlanan duyuruda, ordu mensuplarının aidatları ödemekte “gönülsüz” davrandığına dikkat çekildi. Bu durumun kendilerine “kedere boğduğu” belirtilen duyuruda, tüm ordu mensuplarının gönül rahatlığı ile aidatlarını yatırması gerektiği belirtildi ve şöyle dendi: “Yanlış değerlendirmeler yapan bir kısım arkadaşlarımızın katkı payı yatırmaktan bağış ve yardım yapmaktan kaçındıkları ya da gönülsüzce davrandıkları gözlemlenmektedir. Benzeri yanılgı ve duygular içinde olan gençlerimizin yetersiz bilgi ve tecrübesizlikleri nedeniyle zarar görmeleri aileleri, mesai arkadaşları kadar bizleri de kedere boğmaktadır.”

37 MİLYON LİRA YARDIM YAPILDI

Duyuruda, vakfın çalışmaları ve faaliyetleri hakkında da bilgi verilerek, 2010 yılı sonu itibariyle bugüne vefat ve maluliyet yardımı olarak toplam 2 bin 257 aileye 37 milyon liralık yardımda bulunulduğu kaydedildi. Duyuruda ayrıca, 1 Mart 2011 tarihinden itibaren başlanacak olan “hukuki yardım” hakkında da bilgi verildi.

star



Bu haber 793 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,049 µs