En Sıcak Konular

Erol Evcil'in 16 yıla kadar hapsi istendi

31 Ocak 2011 18:45 tsi
Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın para kasası olduğu iddia edilen Erol Evcil ile Nilüfer Turizm'in sahibi Hüseyin Kayapalı'nın da aralarında bulunduğu 218 sanığın 'kara para aklama' iddiasıyla yargılandığı dava karar aşamasına geldi.

Duruşmada mütalaa veren savcı, Evcil'in 16 yıla, Hüseyin Kayapalı'nın da 19 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya başka suçtan tutuklu sanık Mehmet Akbulut ile tutuksuz sanıklar Hüseyin Kayapalı, Fırat Ardıç, Halil İbrahim Uysal, Fettah Erdem katıldı. Erol Evcil ise duruşmaya gelmedi.

218 sanığın yargılandığı ve 6 yıldır süren davanın bugünkü duruşmasında esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Nuri Ahmet Saraç, Erol Evcil'in de aralarında olduğu 8 sanığın "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" suçlarından 6 yıldan 16 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi. Hüseyin Kayapalı'nın ise "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak ve mermi bulundurmak" suçlarından 7 yıldan 19 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Evcil ve Kayapalı'nın kamu kurumları aleyhine nitelikli dolandırıcılık suçundan beraatlerine karar verilmesi talep edildi.

Hüseyin Kayapalı'nın eşi Serpil Kayapalı ve oğlu Mustafa Kayapalı'nın da aralarında bulunduğu 201 sanık hakkında ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak ve yardım yataklık" suçlarından 1 ila 13 yıl arasında hapisle cezalandırılmaları istendi.

7 sanık hakkında beraat istenirken mahkeme, ifadesi alınamayan sanık Nejdet Körük'ün dosyasının ayrılmasına karar verildi. Sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunma için süre istedikleri duruşma ertelendi.

CİHAN



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,894 µs