En Sıcak Konular

CHP grubu Meclis toplantısını terk etti

31 Ocak 2011 17:24 tsi
Bursa Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında gergin anlar yaşandı. Meclisin usule aykırı olarak toplandığını ileri süren CHP grubu ile Başkan Recep Altepe arasında sert tartışmalar yaşandı. Bunun üzerine CHP grubu, meclis salonunu terk etti.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Sanayi Sitesi ile Bursa Belediye Otobüsleri (BOİ) arazisinin satışının görüşüleceği Büyükşehir Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısı salt çoğunluk sağlanamadığı için geçtiğimiz Cuma günü toplanamamıştı. Salt çoğunluğun sağlanması için 24 meclis üyesinin katılımı gerekirken, 13 üyeli CHP Grubu, belediye binasına gelip oturuma katılmamıştı. 2 üyeli MHP grubu ile 31 üyeli AK Parti grubundan sadece 14 üye toplantıya gelmişti.

Bunun üzerine pazartesiye ertelenen meclis toplantısı bugün tarihi belediye binasında yapıldı. Toplantı öncesi söz isteyen CHP Grubu ile Başkan Recep Altepe arasında sert tartışmalar yaşandı. CHP Grup Sözcüsü Bülent Aslanhan, toplantı öncesi Altepe'nin söz vermemesine sinirlendi. Usule ilişkin bir itirazı olacağını söyleyen Aslanhan, toplantı yeter sayısını sağlayamayan meclisin 3 gün içinde yeniden toplanamayacağını savundu. Aslanhan, "Bu meclis usule uygun toplanmadığı için burada alınacak hiçbir karar geçerli değildir. Bu usulsüz yapılan toplantıda yer alıp kent suçuna ortak olmak istemiyoruz. Biz toplantıdan ayrılıyoruz. Bu toplantıyı da yargıya götüreceğiz." dedi.

Başkan Altepe ise toplantının usule uygun olduğunu belirterek, "Usulsüz diye bir şey yok. Her şey kanuna uygun yapılıyor. Lütfen kanunları öğrenin. Sizin niyetiniz zaten terk etmek. Niye geldiniz ki, gelmeyebilirdiniz, geçen toplantıya gelmediniz. Gelmediniz de ne oldu yani?" diye konuştu.

CHP'lilerin, 'Sizin grubunuz da toplantıya gelmedi?" deyince Altepe, "Bizim grubumuz geldi, yurt dışında olanlar vardı o yüzden gelemediler. Bu meclis sadece AK Partilerle mi toplanacak. Sadece sorumluluk iktidarın mı?" diye karşılık verdi.

Aslanhan ve CHP Grubu, tartışmaların ardından salonu terk etti. Meclis ise AK Parti ve MHP'li üyelerin katılımıyla oturumuna devam etti.

Bu arada, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) üyesi çok sayıda esnaf da meclis toplantısını takip etti. Toplantıda, BESOB Sanayi Sitesi'nin Kestel'e yapılmasıyla ilgili imar değişikliği oy çokluğu ile kabul edildi.

(CİHAN)



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    15,249 µs