En Sıcak Konular

Emniyet'te "akıllı sınıf" dönemi

31 Ocak 2011 14:14 tsi
Her yıl personelinin yüzde 50'sini hizmet içi eğitimden geçiren Emniyet Genel Müdürlüğü, bunun için akıllı sınıflar oluşturdu.

Polisler artık hizmet içi eğitimleri 'akıllı sınıf'larda alacak.  Bakan Binali Yıldırım ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanlığı'nda düzenlenen 'Akıllı Sınıf'ların tanıtım toplantısına katıldı. Ulaştırma Bakanı Yıldırım, yol, demiryolu, denizcilik ve havacılığın her türlü altyapı hizmetlerini yerine getirmek; iletişimle ilgili konularda altyapı konularını geliştirmelerinin görevleri olduğunu söyledi. Bilgi toplumu olma yolunda ülkemizin hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla bakanlıkları dışında birçok bakanlık ve kurumla işbirliği yaptıklarını anlatan Yıldırım, emniyet teşkilatının eğitim altyapısının akıllı bilişim sistemiyle güçlenmesi için bir projenin işbirliğini gerçekleştirdiklerini belirtti. İnsanlar yerlerinden ayrılmadan başka mekanlardaki arkadaşlarıyla interaktif eğitim imkanına sahip olacaklarını vurgulayan Yıldırım, zaman ve mekandan bağımsız bir şekilde çalışılacağını ve herkesin dilediğinde bu sisteme dahil olacağını ifade etti. Yıldırım, bütün bunları yaparken kaynaklarının Türkiye ve millet olduğunu kaydetti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise projenin özünün akıllı sınıflar kurulması olduğunu söyledi. Polis eğitiminde ileri seviyede çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini dile getiren Atalay, örgün eğitim ile insan hakları odaklı eğitimin kendileri için öncelikli konular olduğunu vurguladı. Her yıl personelin yüzde 50'sinin hizmet içi eğitimden geçtiğini anlatan Atalay, bunun gerekli olduğunu belirterek eğitimlerde uygulamada karşılaşılan sorunlar ile bu alanda gelişen yeni teknolojinin personel ile tanıştırıldığını ifade eti. Güvenlik güçlerinin vatandaşa tutumu, hukuk devleti içinde insana yaraşır bir şekilde olması için çalıştıklarının altını çizen Atalay, "Polisin tutumunda çok büyük bir değişim var. Kurumsal güven araştırmalarında polis teşkilatı birinci sırada yer alıyor. Hukuk içinde, daha insanca davranışı sayesindedir. Proje ile polisler bulunduğu yerden eğitimi daha kolay sağlamış olacak." dedi.

Proje kapsamında İl Emniyet Müdürlükleri'nde akıllı sınıfların kurulmasının planlandığını anlatan Atalay, maliyetin ise 15 milyon 463 bin 408 TL olduğunu belirtti. Paranın Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü yetkisi dahilindeki Evrensel Hizmet Fonu'ndan karşılanacağını anlatan Atalay, "81 il merkezinde katılımcıların katılımını sağlamak için akıllı sınıflar kuruluyonr. 30 meslek yüksek okulunda akıllı sınıflar kurulacak. Zaman, mekan ve masraftan tasarruf sağlanacak. Sınıf ortamında daha çok kişiye erişim sağlanacak. Merkeze gelme gibi bir zahmetten kurtulmuş olunacak." diye konuştu. Konuşmaların ardından her iki bakan protokole imza attı.

CİHAN



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,210 µs