En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'dan TRT mesajı

31 Ocak 2011 13:55 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TRT’nin televizyon yayınına başlamasının 43. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetleri döneminde yapılan atılımlarla TRT'nin, kapsama alanını ülke sınırlarının dışına taşıdığını, rekabet gücünü artırdığını ve dünyada ilgiyle takip edilen bir medya kuruluşu olduğunu belirtti.

Erdoğan, mesajında, TRT'nin, kuruluşundan bu yana seviyeli televizyon yayıncılığından taviz vermediğini, bugün de milli değerlere bağlı, nitelikli, ilkeli yayıncılık anlayışını her geçen gün daha da ileriye taşıyarak milletin takdirini kazandırdığını belirtti.

Erdoğan, TRT'nin geçmişte kısıtlı imkanlarla önemli başarıla imza attığını, bugün çok daha gelişmiş imkanlarla, farklı kanallarla, tematik ve çok dilli televizyon yayıncılığında attığı yeni adımlarla, kamu hizmeti yayıncılığındaki uluslararası marka değerini daha da güçlendirdiğini vurguladı. Erdoğan, özellikle hükümetleri döneminde yapılan atılımlarla, TRT'nin, kapsama alanını ülke sınırlarının dışına taşıdığını, rekabet gücünü artırdığı, tüm dünyada ilgiyle takip edilen bir medya kuruluşu olduğunu vurguladı.

TRT yayınlarının, bugün Avustralya’dan Orta Asya’ya, Balkanlardan Avrupa’ya, Afrika’dan Ortadoğu’ya, dünyanın her yerinden ilgiyle izlendiğine işaret eden Erdoğan, şunları ifade etti:

"Dünya kamuoyu, Türkiye’nin kalkınmasına, büyümesine, gelişmesine TRT ekranları aracılığıyla tanıklık ediyor. TRT’nin üstlendiği bu sorumlu yayıncılık anlayışı dolayısıyla, Türkiye’nin dünya kamuoyundaki imajı da daha doğru bir şekilde algılanıyor; Türkiye’nin hızla değiştiği, dünyanın yükselen bir yıldızı olduğu, ülkemizin çok zengin bir kültürel mirasa, eşsiz zenginliklere sahip olduğu TRT yayınlarıyla dünyaya duyuruluyor. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nu, bu başarılarından dolayı kutluyor; televizyon yayınına başlamasının 43’üncü yıldönümü vesilesiyle, bütün TRT mensuplarını sevgiyle selamlıyor, TRT’ye uzun soluklu ve başarılı bir yayın hayatı diliyorum.”

cihan



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,409 µs