En Sıcak Konular

Güvenlik kameralarına 'kafes' koruması

31 Ocak 2011 12:50 tsi
Hırsızların yönünü değiştirerek ya da kırarak görüntü almasına engel olmaya çalıştıkları güvenlik kameraları ev ve iş yeri sahipleri tarafından kafesli korumaya alınıyor.

Ancak güvenlik şirketleri bunun da çözüm olmayacağını belirterek, kameraların müdahaleden uzak bir noktaya yerleştirilmesini öneriyor.
 
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, fiyatları 70 liradan başlayan güvenlik kameraları, birçok hırsızlık ve asayiş olayının aydınlatılmasına önemli katkı sağlıyor. Eşkalleri kamera aracılığıyla belirlenen hırsızlar, kısa sürede yakalanıyor. Hırsızlar ise hemen hemen her iş yerinde görülmeye başlanan güvenlik kameralarını devre dışı bırakmanın yollarını arıyor.

Adana'da, bazı iş yeri sahipleri ile apartman sakinleri, hırsızların güvenlik kameralarının yönünü değiştirerek devre dışı bırakılmasına karşı önlem alarak, kameraları yaptırdıkları metal kafesler aracılığıyla korumaya çalışıyor.

Kentteki özel bir güvenlik firmasının sahibi olan Oktay Yasavur, kameraların kafesle koruma altına alınmasının, suçluluların güvenlik kameralarına müdahalelerini önlemeyeceğini bildirdi.

Akla gelen ilk yöntemin kamerayı, kişilerin müdahale edemeyeceği bir noktaya yerleştirmek olduğunu belirten Yasavur, ''Eğer bu mümkün olmazsa, ilk kameranın çaprazına ikinci bir kamera yerleştirilebilir. Böylece ilk kameraya müdahale edilse bile ikinci kamera görüntü alabilir. Kameraya yapılan müdahale ve yapan kişi de görüntülenebilir'' dedi.

Yasavur, görüntü bozuklukları ya da kameraya müdahale durumunda ikaz eden sistemlerin de bulunduğunu belirterek, ''Kamera görüntülerinde bir kesilme ya da müdahale gibi durum olduğu zaman, bu alarm sinyalle uyarı veriyor'' dedi.

Güvenlik sistemlerinde gelişen teknolojiye paralel çok sayıda seçenek bulunduğunu ifade eden Yasavur, şunları söyledi:

''Güvenlik kameralarının herhangi bir müdahale durumunda verdiği ikaz sinyali iş yeri sahibi ya da apartman yöneticisinin yanı sıra, güvenlik firmasına da yönlendirilebiliyor. Harici akü sistemiyle, elektrik kesintisi olsa bile alarm ve kamera yine devreye girebiliyor. 24 saat esasına dayalı hizmet veren güvenlik firmalarının gelişen teknolojiye paralel olarak hizmet seçenekleri de artıyor.''
 
aa




Bu haber 918 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,387 µs