Korkunç plan | " /> Korkunç plan | "/>

En Sıcak Konular

Korkunç plan

31 Ocak 2011 11:23 tsi
Korkunç plan Kocaeli'nde 2 günde 3 cami yakan zanlı, yakalandı. Zanlının üzerinden dehşet veren bir not çıktı

Kocaeli'nde 2 günde 3 cami yakan zanlı, yakalandı. Zanlının üzerinden "Sultanahmet Camii'nin kapıları kilitlenecek ardından cemaati ile birlikte yakılacak" yazılı bir not çıktığı öğrenildi. Zanlının cami çevresinde keşif gezisi yaptığı bildirildi. Zanlı, ifadesinde kundaklamaları, birinden talimat alarak yaptığını söylediği kaydedildi.

Kocaeli'nde önce Hayırseverler Camii, ardından otogarda bulunan mescit ve son olarak da 42 Evler Camii'nde yangın çıkmıştı. Camilerde ardı ardına çıkan yangınlar kundaklama şüphesini gündeme getirmişti.

Yaşanan olayların ardından harekete geçen emniyet ekipleri, Kocaeli'nde bazı camilere sivil ekipler koydu. Ancak ekiplerin olmadığı Seka Camii'ne giden zanlı camiye giremeyince ibadethanenin camlarını 30 saniye içinde kırdıktan sonra kayıplara karıştı.

Caminin güvenlik kamerasından şahsın eşgalini belirleyen ekipler, Kocaeli'nde geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Kocaeli Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur'un talimatı ile özel ekipler kurularak kundakçı şahsı yakalama çalışmaları başladı.

Kundakçı son olarak bir lahmacun salonunu gece 00.30 sularında yakmaya çalışırken polis tarafından gözaltına alındı. Zanlının adının Muhammet Naci B. olduğu, Ağrı'da yaşadığı ve 15 gün önce Kocaeli'ne geldiği parklarda ve inşaatlarda yattığı belirlendi.

Camileri yakmak için profesyonelce bir yöntem kullanan zanlı, caminin tamamının yanması için cami içindeki klimayı ateşe veriyordu. Yanan klima içindeki gaz bomba etkisi yaparak, caminin tamamında yangın çıkmasına neden oluyordu.

"SULTANAHMET CAMİİ CEMAATİİLE YAKILACAK"
Şahsın üzerinde yapılan aramada yakmak üzere belirlenmiş 10'a yakın caminin isminin yazılı olduğu bir notun çıktığı öğrenildi.

Şahsın üzerinde çıkan bir başka notta, 'SultanAhmet Camii'nin kapıları kilitlenecek ardından cemaati ile birlikte yakılacak' yazılı bir kağıdın çıktığı kaydedildi. Yapılan araştırmalarda zanlının iki günde bir tren ile İstanbul'a gittiği; burada SultanAhmet Camii'ni yakmak için keşif gezisi yaptığı öğrenildi.

Zanlının psikolojik sorunları olduğu; ancak belirlediği birçok önemli şahsın ev iş yeri ve mekanlarını yakmak için tespit ettiği öğrenilirken, zanlının üzerinden çıkan notlarda Saadet Partisi'nin (SP) il ve ilçe binalarının da yakılmasının belirtildiği bir notun çıktığı kaydedildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan zanlının camileri, önemli kişilerin ev ve iş yerlerini yakmak için bir kişiden emir aldığını söylediği; ancak söz konusu kişinin kimliğini açıklamadığı öğrenildi.

Öte yandan, zanlı Naci B., emniyetten çıkarılması esnasında "Camileri neden yaktınız?" sorusuna ise küfürle cevap verdi.

Cihan



Bu haber 1,439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,484 µs