En Sıcak Konular

Birisi düğmeye mi bastı?

0 0 0000 00:00 tsi
Birisi düğmeye mi bastı? Hükümetin önemli bir üyesi beklentisini "Eğer dışarıdan karışan yoksa 367’yi tutturmamız zor olmaz" sözleriyle dile getirdi. Ama Ankara’da rüzgár çarşamba günü öğleden sonra tersine döndü. Neden mi?

NE ZAMAN DÖNDÜ? AKP Abdullah Gül’ü aday gösterdiğinde daha ilk turda 367 oyla seçtirme umudu yüksekti. Nitekim hükümetin önemli bir üyesi beklentisini "Eğer dışarıdan karışan yoksa 367’yi tutturmamız zor olmaz" sözleriyle dile getirdi. Ama Ankara’da rüzgár çarşamba günü öğleden sonra tersine döndü. Anavatan’da kanama durdu, DYP erken seçim atağına geçti. Akıllara, "Acaba birileri düğmeye mi bastı?" sorusunun gelmesi bu yüzden.

EKSİK İMZA NEDEN? Abdullah Gül’ün adaylığı için üç ayrı dilekçede 351 imza toplandı. İktidar partisinin Başkan Bülent Arınç hariç 352 vekili bulunuyor. Dolayısıyla destekte iki fire vardı. Gül için imza vermeyenlerden birisi zaten adaylığını açıklayan Ersönmez Yarbay’dı. İmzası eksik kalan diğer isim, Afyon Milletvekili İbrahim Hakkı Aşkar iki gündür kayıp, parti yönetimi de bulamıyor. Aşkar’ın DYP’ye geçeceği söyleniyor.

HANGİ TURDA GİDİLİR? Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a göre TBMM’deki bugünkü ilk turda 367 bulunamasa bile CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne gitmesi yanlış. Çünkü daha sonraki turlarda bu rakama ulaşılabilir. Bakan Yıldırım, "Başvurunun ancak dört turun sonunda yapılması hukuken mümkün dür" iddiasını taşıyor. Oysa Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu bu konudaki sorumuza kuruluş yıldönümü açıklamasını hatırlatarak yanıt verdi: "İkinci oylamaya yetiştirmeye gayret ederiz."

SAĞIN MERKEZİ NERESİ? Merkez sağın adresi yine değişti. Güniz Sokak ve Beykoz Konakları DYP-Anavatan seçim işbirliği ile başlayan sürece ağırlık koymaya, taktik geliştirmeye yöneldi. Mehmet Ağar Anavatan’daki kanamayı, "İşbirliğimizin ilk şartı Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak hareket" ültimatomu ve "AKP yerine benim listemden seçime girin" vaadiyle durdurdu. Ancak merkez sağın genç bir siyasetçisine göre, "Asıl yıldızı parlayan Gül’e randevu vermeyen Cem Uzan oldu."

ASKER NEDEN YOKTU? Anayasa Mahkemesi resepsiyonunda gözler CHP lideri Deniz Baykal ile komutanları aradı. Baykal aynı saatlerde Rauf Denktaş’la birlikteydi. Genelkurmay ise "başka programımız var" diye mazeret bildirdi. Ne var ki CHP yönetiminden hiçbir ismin resepsiyona katılmaması, askeri hukukçuların meslekdaşlarını yalnız bırakması dikkat çekiciydi.

50 BİN ŞİFRESİ NEDİR? AKP’ye karşı cephe kurulduğu izlenimi Abdullah Gül’ün moralini bozdu. Ancak Başbakan, en kötü senaryoyu, "Ağustos’ta seçim" olarak açıkladı. Hemen ardından, "Ben Borsa 48 bini aşar demiştim öyle oldu. Şimdiki hedef 50 bin" diyerek seçime giden Türkiye’de ekonomik istikrar kartını oynayacağını belli etti.

Enis Berberoğlu - Hürriyet



Bu haber 225 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,799 µs