En Sıcak Konular

Gürsel Tekin düğmeye bastı; Baykal...

31 Ocak 2011 08:52 tsi
Gürsel Tekin düğmeye bastı; Baykal... 

Seçime 5 ay kaldı, CHP'de sular hala durulmadı. İşte kulislerde dolaşan yeni iddia...

CHP’de Önder Sav’a yakın isimleri istifa ettiren Gürsel Tekin’in yeni hedefi Deniz Baykal taraftarları oldu. Antalya il yönetimini bypass etmeye çalışan Tekin’in planını devreye giren Baykal engelledi.

CHP’de Gürsel Tekin’in, parti içi muhalefete karşı başlattığı derin operasyon tüm hızıyla sürüyor. Partide Önder Sav’a yakın il ve ilçe teşkilatlarını istifa ettiren Tekin, şimdi de Deniz Baykal’ı destekleyen teşkilatları hedef aldı.CHPkulislerinde parti yönetiminin, Baykal’ın kalesi Antalya’nın İl Başkanı Özer Ülken’in istifa etmemesi üzerine, il yönetim üyelerini istifa ettirerek yönetimi düşürmek için hareket geçtiği, ancak Baykal’ın devreye girmesi üzerine planın gerçekleşemediği iddia ediliyor.

YÖNETİMİN DÜŞTÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

CHP’de seçim öncesi teşkilatlara yönelik operasyonlar sürüyor.İstanbulve Ankara’da Önder Sav’a yakın il başkan ve yöneticilerinin istifalarının ardından, Baykal’a yakın il teşkilatlarında da operasyon başladı. Önceki gün Baykal’ın kalesi Antalya İl Başkanlığı’ndan istifa haberleri gelmeye başladı. Yerel gazetelerin haberlerinde, 9 asıl, 6 yedek il yönetim kurulu üyesinin istifasıyla il yönetiminin tümüyle düştüğü, İl Başkanı Özer Ülken’in de görevinin sona erdiği iddia edildi.

Baykal’a yakınlığıyla bilinen Antalya İl Başkanı Özer Ülken, Kılıçdaroğlu’nun yeni göreve başladığı dönemde muhalif söylemiyle dikkat çekmişti. Ancak Ülken daha sonra Kılıçdaroğlu’na destek bildirisine imza atmıştı.

SAV’A UYGULANAN TAKTİK AYNIYDI

CHP kulislerinde, Ülken’in Kılıçdaroğlu ve Tekin tarafından, tıpkıAnkarail yönetiminde olduğu gibi il yönetimi düşürülerek görevinden alınmak istendiği, ancak Baykal’ın devreye girmesiyle planın gerçekleşemediği iddia edildi. Baykal’a yakın il başkanlarından Adana, Ağrı ve Hatay il başkanları da daha önce görevden alınmıştı.

ARKADAŞLARIMIZ İSTİFA İÇİN TACİZ EDİLDİ

Kulislerde Kılıçdaroğlu ile Tekin’in, Sav’ın kaleleri İstanbul ve Ankara’daki operasyonun ardından Baykal’ın kalesi Antalya’da da il yönetimlerini değiştirmek istediği konuşuluyor. Genel Merkez’in teşkilatlar üzerindeki istifa baskısına dikkat çeken eski Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı, star’a yaptığı açıklamada, “İl yönetim üyesi arkadaşlarımız taciz ile istifa baskısına maruz kaldılar. Baskıya dayanamayacaklarını anladığımız için istifa ettik” demişti.

İlk hamle Sav’la başladı

Baykal’ın kaset skandalının ardından istifa etmesiyle başlayan yeni dönemde, Kılıçdaroğlu’nu genel başkanlığa öneren eski Genel Sekreter Önder Sav, partideki tüm gücü elinde tutmaya çalışmıştı. Ancak Kurultayla birlikte devreye giren yeni tüzük Sav’ın bütün hamlelerini engelledi. Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Tekin, ilk olarak Sav ve ekibinin tasfiyesi için düğmeye basmıştı.

Görevimin başındayım

Söz konusu iddialarla ilgili star’ın sorusunu yanıtlayan Ülken ise il yönetiminin görevinin başında olduğunu söyledi. Herhangi bir görevden alma bilgisinin kendilerine ulaştırılmadığını belirten Ülken, “Yönetimden birkaç arkadaşımız görev değişikliği yaptı. Ancak yönetim ve görevinin başında. Bir sıkıntı yok” dedi. Ancak CHP kulislerinde bugün toplanacak olan MYK’da Antalya’nın gündeme geleceği iddia ediliyor.

star



Bu haber 1,063 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,284 µs