En Sıcak Konular

Gölcük’te gizli dinleme aletleri çıktı

31 Ocak 2011 08:46 tsi
Gölcük’te gizli dinleme aletleri çıktı
Gölcük yeraltı zulasında kalem, anahtarlık şeklinde dinleme cihazları da çıktı.

Özel düzenekli mavi bir çantanın da yer aldığı belirtilen arama tutanağında 5 harddiskin de askeri yetkililerce kopyalandığı belirtildi.

Gölcük Donanma Komutanlığı’nda 06.12.2010’da İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından çıkarılan arama ve el koyma kararıyla yapılan aramada ele geçen belgeler ve malzemelerle arasında özel dinleme aletleri de çıktı.  Arama tutanağında 9 çuvaldan 7 numaralı olanın boş olduğu belirtildi ve ele geçen 5 harddiskin askeri yetkililerce imajının alındığı belirtildi. 3 numaralı torbada “DİKKAT İSTH.İKK ve GÜV.Ş.MD’den İZİNSİZ AÇILAMAZ” yazılı zarf ve bir VHS kaset çıktığı kaydedildi. Aynı torbada, 54 adet üzeri kırmızı kalemle yazılmış kaset, üzerinde “MAYIN FİLOSU K.LIĞININ 24.02.2003 gün ve İSTN:3958-56-03 sayılı yazısının ekidir” yazılı bantlanmış üzerikırmızı kalemle paraflanmış 4 kaset olduğu saptandı. Yine aynı torbadan üzerinde “Bayrak çınar” yazılı ve etiket üzerinde “E.Uğur Yiğit Donanma Komutanı Gölcük-Kocaeli” ibaresi bulunan yırtık bir zarf ve toplamda değişik özelliklere sahip 63 ses ve video kaseti çıktığı belirtildi.

AĞAR BELGELERİ

4 numaralı çuvalda “Türkçe ibadet, ezan, gerici sakal” başlıklı 33 sayfalık bir belge, “Ağar Gölcük’te acıyı paylaştı” başlıklı gazete küpürleri ile “17. Ağar Göl.Har.İŞ 2004” yazılı üzeri paraflanmış bir CD olduğu kaydedildi. “Erbakan Konuşuyor: Türkiye’nin Kurtuluş Yolu” gibi çok sayıda dini konuları işleyen kitabın ele geçtiği belgeler arasında, darbeye destek verdiği iddia edilen Orgeneral Oktar Ataman’nın adıyla başlayan ve Veli Küçük ile biten 14 kişiye ait bilgiler ve araba markalarının yazılı olduğu belgeler çıktı. Bir adet “Plan. Sem.2003 sonuç raporu arşivi” ibaresinin yer aldığı yırtık büyük bir zarfın da ele geçtiği belirtildi. Toplam 298 sayfa evrakarasında sandık seçmen listeleri, “Kuran Kursu Dini Bilgiler” başlıklı belgenin yanı sıra İncil’e de rastlandığı kaydedildi. Gizli dinleme ve kayıtlarda kullanıldığı belirtilen “13 çeşitli cisim, kalem görünümünde niteliği belli olmayan cisim, mavi çanta (içinde düzenek olduğu anlaşılıyor), anahtarlık görünümlü gri cisim, mavi renkli şeffaf madde, niteliği tespit edilemeyen bej renkli cisim (ses yükseltici olduğu tahmin ediliyor), bu cisme ait antene benzer 3 cisim, kablolu siyah cisim (kamera görüntüsünde), 2 material (ses kayıt cihazı olduğu değerlendiriliyor), Discover marka koku yayıcı (içinde kamera düzeneği olduğu değerlendiriliyor), uzun kablolu cisim (ses mikrofonu olduğu değerlendiriliyor) VHS kaset oynatıcı, gri receiver, 7 ara kablo, 2 kulaklık, 2 uzaktan kumanda, müzik seti anteni, kamera bataryası, uzaktan kumanda sensörü”e rastlandığı kaydedildi. 

‘GİZLİ’ DOLAPTAN DEĞİL KAROLARIN ALTINDA BULUNDU

• Arama tutanağında, askeri casusluk soruşturması şüphelisi olan askerler Kemalettin Yakar, Celal Kerem Eren, Serhat Özbilir, Erdinç Yıldız ve Fahri Yavuz Uras’ın İstihbarat Şube’deki odalarının arandığı kaydedildi. Tutanakta, bir odadaki yerlerin çıkarılabilir karoyla kaplı olduğu ifade edilerek, “Ancak karolar sökülemedi” denildi. Sanık avukatlarının “Harddisklerin imajı alınmadı” iddiasının aksine tutanakta, imajların bizzat askeri yetkilier tarafindan alındığı kaydedildi. Tespit tutanağında, şüphelilerin odalarında bulunan çelik kasa ve “GİZLİ” yazılı dolaplardan hiçbir suç unsuruna rastlanmadığı ifadesi de dikkat çekti. 

star




Bu haber 1,370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,085 µs